Fins a 105 bombones de butà i restes de peròxid de cetona localitzades al xalet ensorrat per l’explosió a Alcanar

Els TEDAX fan una primera detonació controlada per descartar la presència de més artefactes a la zona

ACN
18 d'agost del 2017
Actualitzat el 19 d'agost a les 14:58h
Més d'un centenar de bombones han estat retirades de la casa ensorrada.
Més d'un centenar de bombones han estat retirades de la casa ensorrada. | ACN
Els efectius del TEDAX haurien localitzat restes de peròxid de cetona, un potent i volàtil explosiu, que els terroristes haurien estat manipulant a la casa sinistrada d'Alcanar. La seua fabricació, a base de materials barats i fàcils d'aconseguir -cetona, aigua oxigenada i àcid sulfúric-, requerix una curosa manipulació en fred per la seua elevada inestabilitat. Es tracta d'una substància que ja hauria estat utilitzada recentment en atemptats com els de París el passat 2015 o Londres el 2005. Anteriorment, també s'hauria utilitzat, ocult en la sola d'una sabata, en un intent de fer esclatar un avió en ple vol a finals de 2001.

A més, este divendres, els Bombers han retirat fins a 105 bombones de butà, algunes del tipus que es comercialitza a França.

Pels volts de tres quarts de set de la tarda, els equips del TEDAX han dut a terme una primera detonació controlada per descartar la presència de més artefactes a la zona. L'explosió ha estat sorollosa i ha generat un petit núvol de fum. Ambulàncies i tècnics del SEM han estat presents a la zona acordonada per seguretat. Este dissabte es faran més detonacions controlades ja que es sectorialitza el terreny que ocupava la casa ensorrada per l'explosió.
La policia i Protecció Civil ha obligat a desallotjar fins a onze persones de la urbanització Montecarlo per motius de seguretat i per incrementar el perímetre de la zona on s'haurien produït dues explosions en les darreres 24 hores.

Este dissabte es faran més detonacions controlades ja que es sectorialitza el terreny que ocupava la casa ensorrada per l'explosió.