Els Mossos abaten quatre terroristes en un intent d'atemptat a Cambrils

L'operatiu antiterrorista, amb vinculacions amb Barcelona i Alcanar, es resolt amb quatre víctimes i un cinquè atacant ferit greu | Tres agents i tres vianants també patixen ferides en l'atropellament i el tiroteig d'esta matinada | Testimonis relaten a NacióDigital com han viscut el desplegament policial a Cambrils

Dispositiu policial a Cambrils
Dispositiu policial a Cambrils | Jonathan Oca
Jonathan Oca
18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:56h

Hores després de l'atemptat a Barcelona, els Mossos d'Esquadra i els Serveis d'Emergències han informat del desplegament d'un ampli dispositiu policial a Cambrils vinculat amb els fets de la capital catalana i l'explosió d'Alcanar. Quatre presumptes terroristes han mort en l'operació desplegada al municipi quan intentaven un nou atropellament mortal. Un cinquè atacant ha resultat ferit greu en el tiroteig i ha estat detingut per la policia.

Segons fonts oficials consultades per NacióDigital, els quatre morts serien presumptes terroristes que pretenien atemptar al municipi poc després dels fets de Barcelona. Els Mossos han confirmat a través de Twitter que han abatut quatre dels cinc presumptes autors de l'acció. Tres agents i tres vianants també han resultat ferits. A la zona marítima de Cambrils s'han escoltat trets passada la una de la matinada. Fonts d'Interior han explicat a este diari que els Mossos intentaven impedir un altre atemptat després que un vehicle intentés un atropellament mortal com el de Barcelona. Tres dels presumptes terroristes han estat abatuts al cotxe i un altre al passeig marítim.  Els Mossos han confirmat, poc després de les tres de la matinada, que treballen amb la hipòtesi que els terroristes abatuts a Cambrils estiguessin vinculats als fets de Barcelona i Alcanar.
 
"Pensàvem que eren petards"

Una testimoni del tiroteig a Cambrils ha explicat la situació. "Pensàvem que eren petards, però la policia ens ha dit que era un tiroteig i han començat a córrer", ha explicat a NacióDigital. "Ens han deixat entrar en un restaurant. Hi havia unes trenta persones. Tots els restaurants estaven plens". "El tiroteig ha durat una bona estona, semblava una metralladora". 

Un segon testimoni ha explicat que de cop han sentit "petards", però després els Mossos "han començat a carregar les armes". "Ens han dit que ens fiquéssim dins dels locals i han tancat les persianes. No hem vist res més", ha relatat a este diari.