Una segona explosió a Alcanar Platja provoca diversos ferits

Segons les primeres informacions, una persona hauria resultat ferida greu i 8 més de caràcter lleu

El fum de la segona explosió.
El fum de la segona explosió. | Cedida
Sofia Cabanes / Sílvia Berbís
17 d'agost del 2017
Actualitzat el 18 d'agost a les 0:20h
AMPLIACIÓ 18.20 | El nombre de ferits s'incrementa

Els ferits per la segona explosió a la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja ascendix a les 9 persones. Segons confirmen els Bombers de la Generalitat, 6 Mossos d'Esquadra que es trobaven al lloc on anit es va produir l'explosió, en un xalet, han resultat ferits, un dels quals de caràcter greu. Dos Bombers més han resultats ferits lleus.

El Mosso d'Esquadra que ha resultat ferit greu ha estat traslladat amb helicòpter medicalitzat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

Les mateixes fonts indiquen que l'accident s'ha produït quan una retroexacadora retirava part de la ruïna de la casa que ahir va quedar ensorrada. La persona que operava la màquina ha resultat pràcticament il·lesa, ja que la pala de l'excavadora l'ha protegit.

Al voltant de les 7 de la tarda, l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha comparegut davant dels mitjans que es troben a la zona després d’haver visitat el lloc de l’explosió. Montserrat ha confirmat que una possible cambra de gas entre la runa hauria explotat per una guspira provocada per la retroexcavadora.

Tot i que segons ha insistit Montserrat “encara és aviat” per conèixer-ne les causes, s’especula amb què els ocupants de la casa manipulaven les bombones de gas per vendre-les posteriorment a turistes que viatgen amb caravana i que es troben als càmpings de la zona.  
Com a mesura de precaució s’ha ampliat el perímetre de seguretat a la zona.
Pel que fa al segon ferit greu, l’home d’origen magrebí que va ser salvat ahir de la runa pels Bombers evoluciona favorablement i s’espera que se’l puga interrogar en les properes hores. “Pot ser crucial per indicar quanta gent hi havia i què si estava fent, per no seguir buscant a cegues”.

Recordem que com a conseqüència de l’explosió d’ahir, una persona, encara per identificar, va resultar morta i els Mossos pressuposen la troballa d’una segona víctima mortal, ja que s’han trobat més restes biològiques humanes. En esta primera explosió, una persona, este home d’origen magrebí, va resultar ferit greu i 6 persones més de caràcter lleu. 
 

El fum de la segona explosió. Foto: Josep López Arnau



INFORMACIÓ | Segona explosió a la urbanització Montecarlo a Alcanar Platja

Diverses persones han resultat ferides per una segona explosió que s’ha produït esta tarda en el mateix lloc on ahir es va esfondrar una casa per una presumpta acumulació de gas butà.
La segona explosió s’ha produït al voltant de les 16.50 hores. Novament  un fort estrèpit ha sacsejat la zona i s’ha fet sentir de lluny.

Al lloc on ahir es va produir l’ensorrament hi estaven treballant diverses dotacions de policia dels Mossos i Bombers recollint proves que ajudessen a determinar les causes per les quals ahir a la nit es va produir la primera explosió.

Els Bombers de la Generalitat, que han enviat 6 dotacions a la zona, confirmen “diverses ferides”, com a mínim un ferit greu i 4 lleus. A la zona, s’hi estan desplaçant ambulàncies i 2 helicòpters.

Tot i que els fets són molts recents, fonts dels Mossos d’Esquadra apunten que una acumulació de gas podria ser la culpable d’esta segons detonació.

Seguirà més informació.