VIDEO Almenys una persona morta en una explosió de gas a Alcanar Platja

La deflagració, que ha tingut lloc en un habitatge particular de la urbanització Montecarlo, ha provocat també set ferits, un dels quals està greu

S.C. / S.B. / ACN
17 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:27h
El succés ha obligat a establir un perímetre de seguretat per evitar possibles danys als veïns.
El succés ha obligat a establir un perímetre de seguretat per evitar possibles danys als veïns. | Sílvia Berbís

Imatges cedides per Josep López Arnau


ACTUALITZACIÓ 1.30 hores: Almenys una persona morta en l'explosió

Almenys una persona ha mort i altres set han resultat ferides, una de les quals, en estat greu, en l'explosió de gas que s'ha produït esta nit a la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja, per causes que s'estan investigant. La persona morta, pendent d'identificació, seria un dels ocupants de l'habitatge on hi ha hagut l'explosió, possiblement de gas butà, d'on els Bombers han hagut de rescatar d’entre la runa una segona persona, que ha resultat ferida greu i ha estat traslladada a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

L'explosió ha provocat danys importants a la façana i els tancaments de la casa del costat. A més, també ha afectat les dos cases del davant per l’impacte de trossos de runa que han sortit projectats amb l’explosió. D’estes cases, el SEM, que ha activat 4 unitats,  ha atès 6 veïns ferits lleus, 3 dels quals han estat evacuats a l’hospital Verge de la Cinta i els altres 3 han estat donats d’alta in situ. L'ona expansiva s'ha deixat sentir diversos quilòmetres a la rodona. "Estava amb uns amics a taula per sopar quan hem sentit una forta deflagració, ha marxat la llum, estaven els vidres trencats, no veia ni entenia res, cridava buscant el meu marit, que ha patit una ferida al cap i ha marxa a l'hospital de Tortosa, i també una cosina ha quedat ferida, mentre que la resta s'han fet algun tall o ferida de poca consideració", explicava Elliane Fernández, una de les veïnes que es trobava a la casa del costat de la qual ha explotat, sopant amb uns amics. Estos veïns, de nacionalitat francesa, no coneixien les persones que habitaven l'habitatge on ha explotat el gas. 

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, que s'ha personat al lloc dels fets, ha assegurat que, si el xalet ensorrat estigués ocupat regularment, es coneixeria els residents, però "ara mateix és difícil, hem de deixar que la policia científica faça la seua faena", ha afirmat referint-se també a les possibles causes del succés. Alguns veïns han estat reallotjats en habitatges particulars davant la conveniència de no tornar a ocupar les cases afectades per motius de seguretat.

Protecció Civil ha posat en alerta el pla PROCICAT per aquesta explosió i n’està fent seguiment amb els cossos d’emergència desplaçats a la zona. En estos moments, els efectius dels Bombers de la Generalitat, amb 9 dotacions, continuen treballant a la zona revisant i desenrunant, així com efectius dels Mossos d’Esquadra, fent tasques judicials.

 

El veïnat ha patit un gran ensurt per la forta explosió, que ha enfonsat la casa.


INFORMACIÓ 23.55 hores: Explosió a Alcanar Platja
Diverses persones haurien resultat ferides a conseqüència d’una forta explosió, possiblement de gas, que ha tingut lloc esta nit, a l’entorn a les 23.30 hores, a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja. Segons les primeres informacions, l’explosió s’ha produït en un habitatge particular situat a l’encreuament dels carrers Montecarlo A i B, a conseqüència de la qual hi podrien haver almenys quatre persones ferides. La forta deflagració s’ha deixat notar en una extensa àrea a la zona, ara molt poblada d’estiuejants. De fet, els veïns especulen que les persones ferides podrien ser turistes francesos que estarien passant uns dies de vacances. L’ona expansiva ha arribat a trencar vidres de finestres i, fins i tot, alguna porta dels habitatges propers. El soroll, enmig del partit del Barça-Madrid, ha creat força confusió, i desenes de veïns han sortit als carrers de la urbanització per esbrinar què passava.

A hores d’ara han acudit a la zona tres ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat. També hi han acudit unitats dels Mossos d'Esquadra, que investiguen l'origen dels fets.
 

El succés ha obligat a establir un perímetre de seguretat per evitar possibles danys als veïns. Foto: Sílvia Berbís

 

La Policia ha tallat el carrer on s'ha produït l'explosió. Foto: D. Recio
 

L'explosió ha tingut lloc a l'encreuament dels carrers Montecarlo A i B. Foto: D. Recio