Instal·lades barreres flotants per frenar la propagació del caragol maçana al riu Ebre, al seu pas per Miravet

Continuen les mesures previstes per evitar que el caragol s’expandisca des de Miravet

Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat el 17 d'agost a les 9:56h
Alguns exemplars de caragol maçana caçats al delta de l'Ebre
Alguns exemplars de caragol maçana caçats al delta de l'Ebre | Arxiu
Continuen implementant-se les mesures acordades per les administracions implicades en la lluita contra el caragol maçana en la darrera reunió a Xerta. En este sentit, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) ha dut a terme els treballs de col·locació d’una barrera flotant a la zona afectada, amb l’objectiu d’evitar la deriva dels macròfits aigües avall, ja que són aliment i recer per al caragol. La Forestal Catalana hi va instal·lar barreres auxiliars.
 
D’altra banda, s’estan fent prospeccions i extraient postes i caragols adults. Estes prospeccions amb caiac es realitzen “de manera intensiva i continuada” al riu, per part de la CHE i el cos d’Agents Rurals, segons explica el departament d’Agricultura en una nota de premsa. També han col·laborat en tasques d’eliminació de caragols el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guardia Civil.
 
Paral·lelament, Agricultura ha ampliat la zona demarcada pel focus, que, a més de les comarques del Baix Ebre i Montsià, afecta també al termes municipals de Miravet i Ginestar, a la comarca de la Ribera d’Ebre. A més, s’ha adoptat la mesura cautelar fitosanitària de prohibir la pesca per evitar la propagació del caragol maçana en el tram del riu Ebre que passa pels municipis de Miravet i Ginestar.