Un home s’enfronta a 21 mesos de presó per provocar involuntàriament un incendi a Tortosa

El fiscal defensa que no va complir amb la norma que establix que no es poden fer cremes a menys de 25 metres d’una zona forestal

Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat el 17 d'agost a les 9:58h
Entrada als jutjats de Tortosa, al nucli antic
Entrada als jutjats de Tortosa, al nucli antic | S. C.
Vint-i-un mesos de presó i una multa de 5.400 euros és la pena a què s’enfronta un home per haver provocat presumptament un incendi forestal involuntari a Tortosa. El fiscal demana, a més, que l’acusat també pague les despeses derivades de les tasques d’extinció que va dur a terme la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat. La quantitat monetària d’estes tasques es determinarà en l’execució de la sentència. El judici, que encara no té data concreta, se celebrarà al Jutjat Penal de Tortosa i, a part de l’acusat, declararan dos agents rurals com a testimonis.

Tal com ha publicat el Diari de Tarragona, el ministeri Públic defensa en l'escrit d’acusació que el processat és de nacionalitat romanesa i que l’incendi que va provocar va ser com a conseqüència de cremar restes agrícoles en una finca del coll de Rajolers, a Tortosa, una zona que forma part de l’Espai d’Interès Natural Serres de Cardó-Boix.

L’acusat tenia l’autorització col·lectiva per cremar restes de branques i vegetals procedents de l’agricultura. Tanmateix, defensa el fiscal en les seues conclusions provisionals, no va complir la norma que dicta que no es poden fer cremes a menys de 25 metres d’una zona forestal i, per tant, no va posar en marxa cap mesura preventiva per evitar que el foc es propagués a la vegetació propera.

Com a conseqüència d’esta presumpta negligència, el foc es va propagar cap a la vegetació propera i va cremar 3.000 metres quadrats de zona arbrada i 5.000 de matolls. Els Bombers de la Generalitat van activar tres de les seues dotacions terrestres i també dos patrulles dels Agents Rurals es van desplaçar a la zona.