Detingut un home per simular un robatori violent a Tortosa

Segons la policia, el ciutadà va simular que li havien sostret pertinences per valor de 1.000 euros per cobrar de l'assegurança

Un cotxe dels Mossos
Un cotxe dels Mossos | Josep M. Montaner
Redacció
11 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:14h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria Tortosa van detenir el passat 9 d’agost, un home de 37 anys, de nacionalitat xilena i veí de Tortosa, com a presumpte autor d’una simulació de delicte i d’un delicte d’estafa.

Segons informa avui el cos policial, els fets es remunten al passat 6 de març d’enguany, quan un ciutadà va denunciar davant dels Mossos que havia estat víctima d’un robatori violent en un carrer de Tortosa.

Segons va explicar als policies, dos homes encaputxats l’havien abordat quan caminava pel carrer i mentre un dels delinqüents l’immobilitzava agafant-lo pel coll, l’altre li va sostreure les seues pertinences, concretament el telèfon mòbil, un rellotge, una càmera fotogràfica, un reproductor mp3, la jaqueta que vestia i diners en metàl·lic, tot amb un valor aproximat de 1.000 euros.

Arran d’esta denuncia els agents van iniciar una investigació que finalment els va portar a concloure que els fets denunciats en realitat no havien ocorregut i que es trobaven davant d’una simulació de delicte amb l’afany de rebre una indemnització d’una companyia asseguradora, cosa que la falsa víctima ja havia aconseguit.

L’home va ser detingut per simular un delicte i també per un delicte d’estafa a l’asseguradora.
El detingut va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta pendent de comparèixer davant l’autoritat judicial quan siga requerit.

Els Mossos d’Esquadra recorden que formular denúncies falses i simular un delicte com a mitjà per realitzar una estafa a una companyia d’assegurances està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar la detenció del denunciat i pena de presó. Cal tenir en compte que estes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.