L’alcalde de Gandesa alerta que els darrers incendis al terme municipal poden ser provocats

Ha demanat la col·laboració de la ciutadania per detectar qualsevol «moviment sospitós» al bosc

Imatge del darrer incendi, declarat este dimarts 8 d'agost, prop de la font de l'Heura, a Gandesa
Imatge del darrer incendi, declarat este dimarts 8 d'agost, prop de la font de l'Heura, a Gandesa | Bombers
Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:53h
L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha alertat, via twitter, que els darrers incendis prop a la zona periurbana i forestal del municipi haurien pogut estar provocats. “No hem vist ningú, perquè això és molt difícil”, ha dit Luz, tot afegint que és “molta casualitat” tenir quatre incendis en un període de temps tan curt i en llocs en què “no hi ha hagut ni tronades, ni llamps, ni altes temperatures”. 

Es tracta de quatre focs en tres setmanes. Els dos primers van declarar-se el dia 25 de juliol a la zona periurbana del municipi. Un, en un magatzem abandonat i, el segon, en un polígon industrial en què “es van encendre un apilament de rama seca que hi ha”. Un lloc on, creu l’alcalde, “algú hi va haver d’anar expressament”.
 
D'altra banda, els darrers dos incendis han suceït a la zona d'inici de la massa forestal que hi ha a Gandesa, a la serra Puig Cavaller, prop de la font de l'Heura. El 2 d’agost un incendi amb dos focus, va acabar cremant 400 m² de pinar; i este dimarts dia 8, la superfície afectada va ser de 9.300 m². “Sort de l’efectivitat, rapidesa i contundència dels efectius de Bombers i Mossos d’Esquadra a l’hora d’intervenir el foc, perquè si hagués près muntanya endins, hauríem pogut tenir problemes seriosos”, ha subratllat l'alcalde sobre este últim episodi.

Luz ha manifestat la seua preocupació pels fets i ha demanat, a través d’una piulada, la col·laboració de la ciutadania per avisar de qualsevol “moviment sospitós” al bosc. També ha assegurat que les patrulles rurals i els Mossos d’Esquadra han intensificat la seua feina en la zona en què s’han produït els últims incendis.