Alerta per xàfecs i tempestes fortes

Les temperatures han baixat notablement i a la tarda les precipitacions poden ser intenses al litoral, prelitoral i Catalunya Central

Les pluges arribaran esta tarda a les 4 comarques ebrenques.
Les pluges arribaran esta tarda a les 4 comarques ebrenques. | Sofia Cabanes
Redacció
09 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:46h

La situació meteorològica ha canviat com un mitjó. La nit ha estat fresca i arreu del país s'ha pogut dormir bé, després de moltes nits tropicals. A més, l'arribada d'aire fred afavorirà la formació de xàfecs i tempestes, localment intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès una alerta per intensitat de pluja a les comarques del litoral, la Catalunya Central i el Ripollès.


Les previsions s'han complert i les temperatures nocturnes han baixat notablement. Este matí la situació estarà marcada per un cel serè que contrastarà amb la formació de tempestes a la tarda. Començaran cap a les cinc i es poden allargar fins a la mitjanit. Poden escombrar tota la costa. En este sentit no es descarten quantitats notables –entre 30 i 40 litres- en comarques del litoral. Per tant, caldrà estar atent a les rieres.

De cara a dijous la matinada serà fresca –o directament freda al Pirineu- mentre que a la tarda les tempestes es poden reproduir al quadrant nord-est de país localment intenses i acompanyades de calamarsa.