Una avioneta d'Òmnium sobrevola l'Ametlla de Mar amb un missatge que reclama democràcia

L'aeronau s'enlairarà tots els caps de setmana d'agost fent el trajecte entre l'Estartit, Castelldefels i l'Ametlla de Mar

Imatge de l'avioneta amb la pancarta on es pot llegir 'democràcia' sobrevolant una platja catalana
Imatge de l'avioneta amb la pancarta on es pot llegir 'democràcia' sobrevolant una platja catalana | Òmnium Cultural
ACN
07 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:59h
Una avioneta d'Òmnium Cultural sobrevolarà els caps de setmana d'agost la costa catalana mostrant una pancarta amb la paraula 'democràcia'. Segons ha informat l'entitat en un comunicat, es tracta d'una nova acció de 'Crida per la Democràcia', la campanya d'Òmnium Cultural per denunciar "les mancances democràtiques de l'estat espanyol i per defensar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre". L'aeronau ja s'ha enlairat este dissabte i ho farà cada dia el trajecte entre l'Estartit, Castelldefels i l'Ametlla de Mar.

Segons Òmnium, esta iniciativa és fa amb la intenció "d'omplir el país de democràcia", amb una avioneta que recorrerà tot el litoral català per adreçar-se als centenars de milers de persones que este estiu ompliran les platges del nostre país. D'esta manera, asseguren, els estiuejants que s'acosten a les platges podran veure la paraula Democràcia al cel els caps de setmanes del 5-6, 12-13 i 19-20 d'agost a través d'una pancarta de 12 metres d'amplada per 4 metres d'alçada, fent-la fàcilment visible des de terra.

En paral·lel, este cap de setmana se seguixen pintant murals per la democràcia a diferents localitats de Catalunya. Esta acció va començar la setmana passada i està previst que se'n pinten més de 100 per tot el país durant les pròximes setmanes. Mitjançant diverses accions, 'Crida per la Democràcia' vol que el concepte Democràcia, i els valors que representa, siga present per tota la geografia catalana.