Dilluns amb eclipsi parcial de lluna a Catalunya

És el segon eclipsi lunar de l'any i es podrà veure entre les 20.57 i les 21.06

Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:58h
Eclipsi de Lluna
Eclipsi de Lluna | Gerard Garcia
Un eclipsi enfosquirà parcialment la lluna aquest dilluns al vespre. El fenomen astronòmic es podrà veure a partir de les 20.57 a Girona, a Barcelona a les 20.59, a Lleida a les 21.01 i a Tarragona a les 21.06.

Segons detalla l'astrònom de l'Observatori Fabra, Antonio Bernal, els eclipsis sempre es produeixen quan hi ha lluna plena, i en aquest cas es veurà el disc lunar "mossegat" i caldrà mirar a l'horitzó, que es per on el satèl·lit de la Terra creuarà el cel català.

Es tracta del segon eclipsi lunar que aquest any es podrà veure a Catalunya. Començarà a les 20.20 però aquí la lluna encara no haurà sortit, per això caldrà esperar fins a pocs minuts abans de les nou del vespre i només es podrà veure la fase final, que acabarà a les 21.18.

Totalment visible des d'Àsia i Austràlia 

L'eclipsi sí que es podrà percebre en la seva totalitat des d'Àsia i Austràlia. Aquest és un dels fenòmens de l'any que arriba 14 dies abans de l'eclipsi total de sol que es podrà veure des dels Estats Units. "Serà el 21 d'agost i es podrà veure a la costa es de nord-americà", explica Bernal.