La unitat neonatal de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s’unix a la iniciativa solidària Noupops

La idea, que va néixer l’any 2013 a Dinamarca, i poc a poc s'ha anat estenent a altres països com Polònia, Regne Unit, Alemanya, França i Bèlgica

La unitat neonatal de l'hospital tortosí s'ha adherit a la iniciativa.
La unitat neonatal de l'hospital tortosí s'ha adherit a la iniciativa. | @icsebre
Redacció
05 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:15h
La unitat neonatal de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s’unix a la iniciativa solidària Noupops. La idea, que va néixer l’any 2013 a Dinamarca, i  poc a poc s'ha anat estenent a altres països com Polònia, Regne Unit, Alemanya, França i Bèlgica, consistix en acompanyar els nadons prematurs que estan a les unitats neonatals amb uns pops fets de punt de ganxo que, segons els especialistes, poden aportar-los grans beneficis.
 
Els pops tenen vuit tentacles i estan  fets de punt de ganxo amb llana de cotó al 100%  i passen per un control de qualitat. No poden superar els 22 centímetres de llarg (tentacles inclosos), no poden dur elements com picarols o botons, s'han de poder rentar a 60 ºC i el punt ha d'estar ben premsat.
 
Segons diversos estudis que han realitzat estes organitzacions, estos pops poden resultar molt beneficiosos als nadons prematurs, que  són molt sensibles a tot el que els envolta i, per este motiu, les característiques dels pops han de ser molt especifiques.
 
Els petits identifiquen que els tentacles són el cordó umbilical. El fet d'aferrar-se a ells els dóna tranquil·litat: els calma, milloren la seua respiració, eviten que s'arrenquen els respiradors o les sondes i milloren nivells d'oxigen en sang. En definitiva, realitzen el seu acompanyament al nounat durant la seua estada hospitalària i a casa ( ja que el pop se'ls regala).
 
Marta Vallespí, delegada de Noupops a Tarragona, associació sense ànims de lucre que gestiona tot el procés des de l’elaboració del pop fins a l’entrega a les unitats neonatals, va fer el lliurament d’estos a la unitat neonatal de l’Hospital. 
 

Els pops estan fets de punt de ganxo amb llana de cotó.