Protecció Civil activa l'alerta per l'onada de calor

El risc d'incendi continua sent molt alt a una vintena de comarques

Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:51h
Protecció Civil ha activat este matí l’alerta del Pla Procicat per onada de calor davant la previsió que l’episodi de temperatures extremes s’allargui fins dissabte en algunes comarques. De fet, esta setmana ja s’han emès avisos de calor dilluns, dimecres i ahir dijous.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, durant el dia d'avui es preveu un fenomen de temperatures màximes extremes generalitzades a tot el territori català, excepte a la Val d'Aran. 

L'Agència de Salut Publica de Catalunya, per la seua banda, comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) es manté en fase 2 d’alerta. En este sentit Protecció Civil recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.
 
Ahir dijous les temperatures més altes es van tornar a concentrar a les Terres de l'Ebre a la Catalunya Central però també en punts de l'interior del Camp de Tarragona, i del Prepirineu. Destaquen valors superiors al llindar dels quaranta graus com Vinebre (40,4 ºC), Aldover (40,2 ºC) i Artés (40,0 ºC) També es van 39 ºC en localitats com Sant Salvador de Guardiola i Sant Romà d'Abella, Cardona, el Pont de Vilomara, Benissanet, Alcarràs i Montesquiu, entre altres.

Mapa de temperatures màximes del dijous 3 d'agost Foto: Servei Meteorològic de Catalunya


Pla Infocat activat en 20 comarques

El risc d'incendi és molt alt en en bona part de les comarques de la Catalunya Central, la Regió Metropolitana i punts de Ponent. A la resta del país és alt excepte en punts de la costa i de les valls del Pirineu que és moderat. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Infocat en 20 comarques i reclama la màxima precaució.
  Mapa de risc d'incendi