Les Terres de l'Ebre suporten les temperatures més altes de Catalunya

Els termòmetres superen els 40 °C a Vinebre, on es bat el rècord en 22 anys, i Aldover

Dos noies passegen amb una botella d'aigua a la mà per Tortosa, per contrarestar la calor d'este dijous al migdia
Dos noies passegen amb una botella d'aigua a la mà per Tortosa, per contrarestar la calor d'este dijous al migdia | ACN / Anna Ferràs
Redacció
03 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:40h
La calorada ha arribat a Catalunya i les Terres de l’Ebre s'han posat al capdavant del rànquing de temperatures. Este migdia els termometres han enregistrat les xifres de graus més elevades del país. Segons el Servei Meteorològic, s'ha arribat als 40 graus a diferents poblacions ebrenques com Vinebre (40.4 °C), a la Ribera d’Ebre; Aldover (40.2 °C) o Roquetes (40 °C), al Baix Ebre, i 39,3 a Benissnet, també a la Ribera d'Ebre. A la Terra Alta les temperatures s’han enfilat fins als 37 °C en municipis com Corbera d’Ebre o Arnes. La temperatura enregistrada a Aldover és el nou rècord de la seua sèrie en 22 anys, batent el que s'hi va enregistrar el 5 de setembre del 2016.

Davant d'este fet, Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) davant l'alt risc d'incendi forestal a 25 comarques catalanes degut a la combinació de temperatures elevades i sequera acumulada. A les Terres de l’Ebre, les comarques afectades per l’alerta són e Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Protecció Civil demana a la ciutadania que vaja amb compte, que evite qualsevol situació de risc i alerte ràpidament al telèfon d'emergències 112, si veu una columna de fum. A més, també recorda que cal extremar les precaucions en les activitats a l'entorn de zones forestals i evitar accions que puguen generar un incendi forestal, com llençar burilles des d'un vehicle encara que semblen apagades, dixar deixalles o qualsevol resta en entorns boscosos o a prop, etc. 

Pel que fa a l'avís de calor, la Generalitat recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua, encara que no es tinga set. També remarquen que cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, malalts crònics, nadons, etc) i es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, els familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s'hidraten i seguixen els consells davant les altes temperatures.

L'onada de calor està previst que s'allargue fins dissabte, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya. A partir de diumenge les temperatures tendiran a baixar fins arribar als valors normals d'estiu.