Tivenys reclama les pistes forestals antiincedi a la serra de Cardó-Boix

Els vials, que haurien servit per arribar amb més facilitat al foc, van ser denunciats per Gepec

Un avió atacant el front principal de l'incendi de Tivenys
Un avió atacant el front principal de l'incendi de Tivenys | ACN
Redacció
02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:43h
L'Ajuntament de Tivenys ha emès una nota este dimecres en què agraïx públicament l’esforç realitzat per la direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat en les tasques de control i extinció de l'incendi que es va produir els dies 27, 28 i 29 a la serra de Cardó – Boix i que va cremar un centenar d’hectàrees. “Gràcies a que es van poder posar tots els mitjans possibles, terrestres i aeris, el foc es va poder controlar en poques hores, tot evitant que es produïssin perjudicis encara més grans”, expressa l’alcaldessa del municipi, Maria J. Beltran, en la nota.

No obstant, el consistori subratlla que seguirà treballant per millorar l’accessibilitat a la serra “i que la unió de les dues pistes forestals de comunicació de les dues carenes (la Tossa-Bassa de la Carrasca), tan reclamada pels cossos de bombers, i molt especialment pels GRAF, sigui una realitat en un futur no massa llunyà a fi i efecte que les tasques d'extinció siguin més segures i eficients per als mitjans terrestres”. La reivindicació de l’alcaldessa arriba després que el grup ecologista GEPEC denunciés a la tardor del 2016 el projecte de pistes forestals antiincendi que la Generalitat tenia previst impulsar a la serra de Cardó i que haurien estat vitals per actuar en les tasques d’extinció.
 
Així mateix l’ajuntament ha transmès també als Bombers de la Generalitat i la resta de cossos que van intervenir en l'operatiu “la més sincera enhorabona per la professionalitat i eficàcia demostrada durant les tasques d'extinció del foc, donada la dificultat orogràfica de la zona”.