Els Bombers aconseguixen estabilitzar el foc a la Serra de Cardó

Segons Agents Rurals, s'han cremat 107 hectàrees

Els Bombers tenen com a prioritat atacar el flanc dret, que este divendres al matí seguix completament obert.
Els Bombers tenen com a prioritat atacar el flanc dret, que este divendres al matí seguix completament obert. | Bombers
Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat el 29 de juliol a les 11:40h
ACTUALITZACIO 16.45 hores: Foc estabilitzat

Els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi de vegetació forestal de Tivenys, que afecta la Serra de Cardo, este migdia, a les 15.15h. En total, estan treballant a la zona un total de 51 mitjans terrestres i 20 d’aeris, i es mantindran actius durant este divendres a la tarda. Segons informen Agents Rurals, s’han cremat 107 hectàrees. Durant les últimes hores, els Bombers han concentrat els seus esforços a la zona del flanc dret de l’incendi, on el foc estava més actiu.

Les tasques d’extinció d’este incendi s'han vist condicionades per l’orografia del terreny, “abrupta i de molt difícil accés a on els vehicles no poden accedir per terra i els efectius han hagut de ser helitransportats”, han explicat els Bombers en una nota de premsa. A la zona no hi ha cap nucli habitat i, per tant,  no hi ha cap punt que els Bombers de la Generalitat considerin vulnerable per a la seguretat de la població. Així mateix, i en relació a les causes del foc, el Departament d’Agricultura ha informat que és poc probable que l’incendi haja estat causat per un factor humà.
 
A més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, dos unitats de las Brigadas de Refuerzo en Incendios Forestales (BRIF) del Ministeri d'Agricultura y Pesca, Alimentació i Medi Ambient, han treballat en les tasques d’extinció. També s’han desplaçat tres dotacions del cos d’Agents Rurals i set dotacions dels Mossos d’Esquadra.

Segons informa l’Servei Català de Trànsit, la carretera TV-3021 a Rasquera està tallada entre els quilòmetres 0 i 9, per garantir la seguretat al pas dels vehicles d’emergències.

ACTUALITZACIÓ 13.00 hores: Més de 200 efectius actius

Cinquanta dotacions terrestres, i una vintena d'aèries, entre elles efectius de les brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) i del Ministeri, continuen treballant per intentar aturar l'avanç del foc que crema des d'este dijous a la tarda al Coll de Serra Mala, pertanyent a la Serra de Cardó, a Tivenys. Són en total més de 200 efectius que lluiten per evitar que el nombre d'hectàrees cremades, que ja supera el centenar (s'ha rebaixat la xifra de 130 hectàrees apuntada anteriorment), no augmente, ràpidament en les properes hores. Ara per ara, el flanc esquerre de l'incend està estabilitzat, però el flanc dret i el cap avancen, de manera que no es pot dir que el perímetre estiga totalment descontrolat, però sí que seguixen alguns flancs sense control. Els Bombers temen que l'entrada de la marinada, que s'espera en les properes hores, impulse de nou el foc i dificulte l'estabilització del foc.
 

L'incendi va començar dijous a l'entorn de les 16.30 hores. Foto: ACN


INFORMACIÓ 08.00 hores: 80 hectàrees cremades pel foc
L'incendi de Tivenys continua actiu i ja ha cremat una vuitantena d'hectàrees. Els Bombers de la Generalitat han treballat durant la nit i matinada en el foc que es va declarar ahir a quarts de cinc de la tarda. Els efectius del cost, helitransportats ahir en rebre l’avís de l’incendi, han estat treballant durant les últimes hores amb eines manuals per tal d’intentar estabilitzar este foc que crema a la zona de la Punta del Capelló de Tivenys.
 
Segons les últimes informacions, el flanc dret ha progressat obrint-se cap el Barranc de les Calobres i el flanc esquerre ha propagat cap a una zona de barrancs pel Mas de Manolo. Fins ara, el foc ha afectat una superfície d’unes 80 hectàrees de vegetació forestal, segons les estimacions provisionals.
 
Al lloc, treballen una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que, en estos moments, fan relleu de personal i que, des de primera hora del matí, compten també amb el suport dels mitjans aeris que s’aniran incorporant progressivament. Ahir, entre avions i helicòpters se'n van arribar a mobilitzar disset.

 

El foc s'ha declarat a l'entorn de la Punta del Capelló. Foto: Agents Rurals