El capellà homòfob i ultra de l’Hospitalet de Llobregat ve a estudiar a Tortosa

L’arquebisbe de Barcelona li ha donat un any sabàtic a Custodio Ballester, qui va dir que l’homosexualitat “és un pecat gravíssim”

L’Ajuntament de l’Hospitalet ja havia demanat la destitució de Ballester en diverses ocasions
L’Ajuntament de l’Hospitalet ja havia demanat la destitució de Ballester en diverses ocasions | Youtube
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:29h
El capellà ultraconservador de la parròquia de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester, vindrà a estudiar a Tortosa després que l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella,  li haja “concedit” un any sabàtic. Ballester va ser durament criticat quan, el juny passat, va dir que “l’homosexualitat és un pecat gravíssim”. En altres ocasions, també ha participat en actes d’extrema dreta com, per exemple, desfilades de la legió o un homenatge a la División Azul.

Ballester va explicar el passat diumenge en una nota oficial que el cardenal Omella li va “oferir” completar els seus estudis teològics a l’Institut Bíblic de Jersualem o a l’Institut Catòlic de Lyon, però que ha estat ell qui li ha demanat este "any sabàtic" per a completar la seua tesi doctoral a Tortosa i, així, poder atendre a la seua mare. A la carta, també opina que amb esta decisió, el cardenal l’ha volgut “preservar de les possibles dificultats suscitades per les diverses tensions sociopolítiques i pastorals que es viuen a la Archidiócesis”.

L’Ajuntament de l’Hospitalet ja havia demanat la destitució de Ballester en altre socasions i la Generalitat va obrir una investigació després de les declaracions homòfobes del capellà, que va ser finalment arxivada.