Amposta desgrana el programa de Festes Majors amb Txarango com a cap de cartell

L’11 començaran les activitats festives amb 'Camins de Jotes', i s'allargaran fins al 20 d’agost

Concert de Txarango en una imatge d'arxiu.
Concert de Txarango en una imatge d'arxiu. | Joan Parera
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:57h
Un concert de primera línia amb el grup català Txarango i d'entrada gratuita; festes solidàries, bous, un primer acte molt destacat amb la jota com a protagonista, activitats infantils, zona jove a l’Embarcador fluvial, i centralització de bona part de l'activitat festiva a la Plaça de l’Ajuntament són alguns dels components que caracteritzaran enguany les Festes Majors d’Amposta. L'alcalde, Adam Tomàs; el regidor de Festes i Mitjans de Comunicació, Ramon Bel; i el regidor d'Esports i encarregat de bous, Marc Fornós, han anat desgranant este dilluns tots els punts destacats del programa.

Tomàs ha volgut posar en relleu la ubicació central: “Enguany la Plaça de l'Ajuntament pren protagonisme com una de les ubicacions centrals de les activitats, així la consolidem com a espai emblemàtic de la ciutat”, ha assegurat. Serà en este espai, de fet, on s’iniciaran les festes amb un acte molt destacat, ‘Camins de Jotes’, un espectacle que s'està preparant especialment per a l'ocasió i on participaran artistes com Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Fil, Pau Puig, Sílvia Ampolla, Guardet i Suc d'Anguila. L’alcalde ha posat també èmfasi en el que està previst que siga un dels concerts de l’estiu a les Terres de l’Ebre, el que portarà al grup Txarango a la ciutat, el 15 d’agost, amb entrada gratuïta. Tomàs també ha recordat que la pregonera d'estes festes majors serà Margarita Also, del Col·legi de l'Àngel.

Pel que fa al pressupost, és de 320.000 euros, sensiblement inferior al de l’any passat, un descens que “es deu a l'eficiència a l'hora de gastar els recursos que tenim, hem fet despeses durant l'any que ens permetran millorar l'eficiència, com per exemple, enguany només contractarem un grup electrogen, ja que durant l'any s'ha fet un treball de col·locar punts de llums a diferents espais clau del municipi i això ens permetrà reduir la despesa amb els lloguers de grups”, ha explicat l’alcalde.

El regidor de Festes, Ramon Bel, ha recordat que “estes són les primeres festes 100% d'este equip de govern, i a banda de nous espais com la Plaça de l'Ajuntament, també podem avançar que la zona jove torna a l'Embarcador fluvial, però no totes les nits, sinó només algunes”. Esta zona jove tornarà a ser gestionada per l'associació AONA, en una programació on destaquen dos festes solidàries. “Volem que les Festes Majors d'Amposta siguen populars però també solidàries, i per això, tots els actes són d'entrada gratuïta, menys el Sopar Popular, i els Vestits de Paper”, ha assegurat. Entre les novetats, el regidor de Festes ha anunciat que “es col·locarà un tobogan de 100 metres en una gran jornada aquàtica”. Bel també ha afegit, “si l'any passat vam fer el ball al Pont, enguany una nit el portem a la Plaça del Mercat, així, el dia de Txarango, la gent que vulga podrà gaudir amb el ball”. Bel també ha destacat que  les corals de la Lira i de la Fila intervindran d'una forma molt especial.

Pel que fa als actes taurins, es mantenen els mateixos dels últims anys, amb 10 embolats, dels quals 7 estan pagats per les penyes, i 4 capllaçats, dels quals les penyes en paguen un, de manera que l’única novetat en ese àmbit es la reducció de la mida de la plaça, per bé que es manté la capacitat, per a 8.000 persones, amb 275 carros i palcos. Sobre este aspecte, l’alcalde Adam Tomàs, ha comentat que “estem contents perquè esta decisió es va prendre de forma conjunta en una assemblea que vam organitzar el passat hivern”.

Pel que fa al pressupost taurí, també es manté respecte a l’any passat, amb 75.000 euros, inclosos dins la partida total de Festes Majors, i a més, “en els actes taurins recuperem bona part de la quantia gastada, ja que reingressem 35.000 euros en la venda de carros i palcos», segons ha informat Fornós.