Batea convoca un ple després de les declaracions de l'alcalde sobre una sortida legal de Catalunya

El debat plenari, arran de l'enrenou causat, se celebrarà el proper dimarts 25 de juliol a les 13.00 hores

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:38h
Vista general de Batea
Vista general de Batea | Associació de turisme rural terra alta
Després de l'enrenou causat per les polèmiques declaracions de l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, a l'entorn de la possibilitat d'explorar la sortida administrativa legal d'este poble de Catalunya per incorporar-se a la Comunitat Autònoma de l’Aragó, com a 'sortida a la discriminació que denuncia patir, el govern municipal ha convocat un ple extraordinari per aclarir i debatre el seu posicionament. El ple tindrà lloc el pròxim dimarts 25 a les 13h, i es valoraran “absolutament totes les qüestions, punts de vista, dubtes o qualsevol assumpte que es puga derivar, amb la voluntat de clarificar vers el consistori i sobretot a la població, tot el referent a l’assumpte”, explica el govern municipal en un comunicat de premsa. Quan es referix a l'"assumpte" en el comunicat, es fa referència al "de la discriminació que està patint, i més concretament els darrers assumptes com son la Residència, parcs eòlics i el límit del Terme Municipal, així com de la sol·licitud de reunions al M. Hble. President de la Generalitat i al Sr. Subdelegat del Govern a Tarragona", apunta.

Així, el ple estarà exclusivament dedicat "a este assumpte", l’alcalde informarà de totes les qüestions, i s’obrirà un torn de debat entre els diferents grups del Consistori. A més, hi haurà un torn de precs i preguntes perquè els diferents regidors puguen expressar qualsevol qüestió referida al debat. El govern Municipal ha expressat “la voluntat de treballar i de lluitar pels interessos de Batea i sobretot de les persones, i que clarament defensa el dret a decidir de tots els ciutadans”. També ha defensat “el seu compromís amb la transparència i la democràcia”.

Per la seua banda, l’Assemblea de Batea ha fet una crida a tota la ciutadania per sumar-se al comunicat que l’entitat va entrar a l’ajuntament ahir dijous en què es posiciona en contra de les declaracions de l’alcalde ja que creu “que no és la manera correcta de procedir, amb una noticia sensacionalista i que posiciona a un poble políticament sense la seua consulta democràtica ni consentiment”.

Que "reflexione"
Qui no ha restat al marge de les polèmiques declaracions de l'alcalde ha estat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que este dijous va afirmar que des de la Generalitat es considera que Batea "no és un municipi ni molt menys maltractat” i que és "afortunat per les inversions que hi ha fet el Govern” i amb uns serveis "de primera". "Des d’este punt de vista no entenem la situació que ha volgut forçar l’alcalde a no ser que siga per un tema del procés", ha subratllat Pallarès. Pallarès considera que la proposta de fer un referèndum per deixar Catalunya i unir-se a l'Aragó Paladella “ha excedit les seves competències com alcalde” i li ha demanat que “reflexione les declaracions que ha fet perquè no van enlloc”.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha explicat que l'alcalde de Batea i un regidors es van reunir dilluns passat amb la consellera Dolors Bassa i li va reclamar reclamació la concertació de places per a la residència d’avis. Segons Pallarès, la consellera li va assegurar que enguany es traurien 1.500 places públiques “als llocs on realment hi ha llista d’espera”. “Seria totalment injust que a Batea es donessen 30 places quan en altres llocs hi ha 150 o 200 places en espera” ha etzibat el delegat del Govern.