Alliberen 2.000 exemplars de llissa i llobarro per a la repoblació de les aigües costaneres del Delta de l’Ebre

El projecte pretén millorar la connectivitat del tram baix del riu Ebre per afavorir el moviment de les espècies migratòries

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:08h
Les dos espècies de peixos alliberats realitzen moviments migratoris entre aigües dolces i aigües marines
Les dos espècies de peixos alliberats realitzen moviments migratoris entre aigües dolces i aigües marines | IRTA
Tècnics de l’IRTA i del Parc Natural del Delta de l’Ebre (PNDE) han alliberat este dilluns 17 de juliol 800 llisses (Mugil cephalus), d'entre 30 i 50 grams, i 1200 llobarros de 15-25 grams. La repoblació s’ha dut a terme a la Badia dels Alfacs, i forma part del projecte europeu Life MigratoEbre.

Segons l’investigador de l’IRTA, Enric Gisbert, i la tècnica del PNDE, Nati Franch, el projecte té l'objectiu millorar la connectivitat del tram baix del riu Ebre per afavorir el moviment de les espècies migratòries.

En este context, l’alliberament d'estes dos espècies de peixos que realitzen moviments migratoris entre aigües dolces i aigües marines, reforça l’activitat del projecte, a més de donar un ús sostenible i respectuós amb el medi natural a peixos que van ser utilitzats amb finalitats experimentals en proves de nutrició i cultiu, i que es troben en un òptim estat de salut.


Vídeo de promoció del projecte Life MigratoEbre.