Els parcs naturals de les Terres de l'Ebre programen més de 500 activitats educatives

Després de 6 anys, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports recuperen el programa d’activitats d’educació ambiental i amplien el horaris dels centres d’informació al visitant

Activitat realitzada al Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Activitat realitzada al Parc Natural del Delta de l'Ebre. | Cedida
Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:12h
Els parcs naturals de les Terres de l’Ebre han recuperat després de sis anys el programa d’activitats lúdiques i educatives adreçades a escoles i instituts, entitats i població local i, a més, han reforçat els serveis d’informació al visitant. En este sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la prestació dels serveis d’informació i educació ambiental als parcs de la seva competència per un import de 2,5 milions fins al 2019.
 
Concretament, el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre invertiran 284.000 euros anuals en millorar la informació al visitant i en l’organització de més de mig miler d’activitats educatives i interpretatives cada any.
 
260 activitats al Parc Natural del Delta de l’Ebre
 
D’una banda, el nou programa local d’educació ambiental dissenyat al Parc Natural del Delta de l’Ebre inclou més de 260 activitats d’un dia i de mitja jornada adreçades a alumnes d’escoles i instituts, i també a entitats i població local. Preveu itineraris pel Delta, el riu Ebre, la platja, els arrossars, les basses per a la descoberta del seu patrimoni natural i la seua fauna. També xerrades i tallers al centre, sobre tortugues, peixos, ocells i altres espècies autòctones.

A més, durant tot l’any, s’amplien els horaris dels centres d’informació Ecomuseu i Casa de Fusta, ubicats a Deltebre i Poblenou del Delta (Amposta), respectivament:
 
·         Gener, febrer, novembre i desembre:  de 10 -13 h
·         Març, abril, maig, juny: de 10 -13 i de 15 a 18 h
·         Juliol, agost, setembre: de 10 a 13 i de 16 a 18 h
·         Octubre: de 10 a 13 i de 15 a 17 h
 
 
265 activitats al Parc Natural dels Ports
 
Per la seua banda, als Ports l’oferta d’activitats d’educació ambiental comprèn més de 265 accions cada any per a escolars, entitats i població local, de dia complet i de mig dia, que inclou activitats a l’aula, sortides a la natura, tallers, senderisme interpretatiu, sortides temàtiques,  xerrades i jocs al voltant del paisatge, la vegetació, el clima, l’energia, l’aigua, la contaminació, el reciclatge, la geologia,  l’edafologia, antropologia, o ecosistemes, entre altres temes.
 
Per exemple, inclou itineraris pel parc per descobrir la singularitat dels boscos, la fauna, el riu Sénia, els masos i les activitats humanes al parc, i la seva geologia, entre altres. També ha previst xerrades i tallers al centre, que incidiran sobre la biodiversitat als Ports, les plantes, els ocells, els animals salvatges i amenaçats, les fagedes, la vida als masos, i els pobles de muntanya.
 
També es faran visites als centres interpretatius del Parc, la ruta de la mel, rutes per la vall de la Jepa, la Fontcalda i la via verda,  el mas de la Corretja, la punta de l’Esterrossall, i el balcó  de la Terra Alta. El llistat d’activitats es pot consultar aquí. Les activitats d’educació ambiental del Parc Natural dels Ports a les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta estaran operatives, previsiblement, a partir de finals d’octubre de 2017.
 
Pel que fa als horaris dels centres de visitants, també s’ampliaran a Roquetes, la Sénia i Prat de Compte, de manera que s’oferirà este servei de la següent manera:
 
·         Estiu (de 15 de juny a 15 de setembre), Setmana Santa i ponts: de dimarts a dissabte de 9:30 a 13:30 h i de 17 a 19 h, i diumenges de 9:30 a 13:30 h.
 
·         Resta de l’any: divendres  de 17 a 19 h, dissabtes de 9:30 a 13:30 i de 17 a 19 hi diumenges  de 9:30 a 13:30 h. Tancat el gener, febrer i segona quinzena de desembre.