Endesa instal·la el sistema de control remot a la subestació de l'Ampolla

La introducció del telecontrol beneficia a més de 6.600 clients del Baix Ebre i el Montsià

Imatge de la subestació de l'Ampolla.
Imatge de la subestació de l'Ampolla. | Cedida
Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:58h
Endesa ha realitzat els treballs que permeten controlar a distància, a través de telecomandaments, la subestació de l’Ampolla, al Baix Ebre. L’objectiu d’esta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als més de 6.600 clients que en depenen, els quals es troben repartits entre sis municipis del Baix Ebre i dos del Montsià. 

En concret, els treballs, que ha tingut una inversió de prop de 56.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit a instal·lar sistemes de telecontrol –que funcionen mitjançant equips d’actuació remota i sistema de comunicacions– i retirar els antics equips de la instal·lació. D’esta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric.

La millora permet accionar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona, els dispositius de maniobra. Esta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguen pròpies o derivades de l’acció d’agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguen produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte.

Estos treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia, beneficien a clients dels municipis de l’Aldea, l’Ampolla, Camarles, Deltebre, el Perelló i Tortosa, al Baix Ebre i a l’Amposta i Sant Jaume d’Enveja, al Montsià.