El Festival Deltebre Dansa amplia les cooperacions culturals nacionals i internacionals

El certamen rep la visita de professionals de la getió escènica del projecte PRO365/SISMO i de ballarins de la Dance Academy Russia

Reunió entre els responsables del festival i professionals de la gestió escènica a Catalunya.
Reunió entre els responsables del festival i professionals de la gestió escènica a Catalunya. | Cedida
Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:18h
Esta setmana, el Festival Deltebre Dansa ha rebut 15 professionals de la gestió escénica a Catalunya del projecte d’acompanyament PRO365/SISMO, així com a 30 estudiants de l’escola russa de dansa contemporània Dance Academy Russia. A través d’estes accions, el Festival reforça el seu paper en la creació de ponts culturals entre els diversos actors de l’escena artística i cultural nacional i internacional.

En el marc del Pla d’Impuls a la Dansa, el projecte PRO365/SISMO és un dispositiu d’acompanyament per a professionals de la gestió escènica en l’àmbit de les arts del moviment i la creació contemporània adreçat a professionals de la gestió escènica. Este projecte forma part del Pla Integral de la Dansa a Catalunya i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Amb esta finalitat va visitar el Festival tècnics de Cultura i programadors de Juneda, Sant Hipòlit de Voltregà, Alcover, Cambrils, Tremp, Martorell, Lloret de Mar, El Prat de Llobregat, Viladecans, Lleida i el Graner.  A la visita també hi va assistir la coordinadora del projecte i comissaria de projectes culturals, Margarida Troguet; la impulsora del projecte i directora artística del festival Sismògraf d’Olot, Tena Busquets; el gerent de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), César Compte, la gerent del Teatre Principal i del festival Sismògraf d’Olot, Sussana Alsina, i la tècnica de programació de Fira Tàrrega, Anna Giribet.

Durant la seua visita, el grup va coneixer els espais del Festival Deltebre Dansa; va conversar amb l’equip del Festival sobre l’escena cultural present i els seus reptes; va observar diversos tallers per a professionals; va visitar l’Obrador - Espai de Creació, nova seu de la companyia de Roberto Olivan, fundador i director artístic del Festival, i poder gaudir dels espectacles Babae, Je te haime i Lento. Finalment, va realitzar una classe de Bollywood amb el ballarí i professor indi, Narendra Patil.

D’altra banda, durant esta setmana el Festival Deltebre Dansa també rebrà la visita de 30 alumnes de l’escola russa de dansa contemporània Dance Academy Russia. L’objectiu del centre és estimular als seus alumnes en la dansa contemporània.

Des del seu naixement, el Festival Deltebre Dansa ha establert múltiples relacions amb el sector artístic i cultural nacional i internacional. El Festival col·labora o ja ha col·laborat amb centres com Salzburg Experimental Academy of Dance - SEAD (Àustria), La Central del Circ (Espanya), Centre National des Arts du Cirque - CNAC  (França), Bureau du Québec à Barcelone (Espanya), Teatro del Temple (Espanya), Brussels Contemporary Dance Competition (Bèlgica), FLIC Scuola di Circo (Itàlia), Fontys School of Fine and Performing Arts (Països Baixos), Onassis Cultural Centre Athens (Grècia), a més de la seua col·laboració anual amb el festival SóLlodos en danza (Costa Rica), per la qual els guanyadors d’este certamen passen a formar part de la programació artística del Festival Deltebre Dansa.