Una exposició commemora els 125 anys del tram ferroviari entre Móra la Nova i Faió

S’inaugurarà el pròxim 29 de juliol a les 19h a la Torre d’enclavament del Museu del Ferrocarril, a Móra la Nova

Centre d'Interpretació del Ferrocarril, Móra la Nova
Centre d'Interpretació del Ferrocarril, Móra la Nova | www.visitmuseum.gencat.cat
Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:15h
Móra la Nova acull una exposició commemorativa pels 125 anys del tram ferroviari entre este municipi i Ascó. L’exposició consta d’un total de tretze panells desplegables a través dels quals es va desgranant la història d’este tram, inclòs dins la Línia dels Directes que unix Barcelona i Madrid. També s’explica l’impacte que hi va tenir, els llocs de treball que va generar, les implantacions industrials que va atreure així com notícies curioses sobre l’arribada del tren als diferents pobles.

Els textos es complementen amb fotografies històriques que rememoren imatges de les estacions, els trens de vapor, les professions ferroviàries, les infraestructures -com túnels i ponts- o moments rellevants com el pas de Francesc Macià a l’anada i tornada de la negociació de l’Estatut d’Autonomia.

L’exposició s’inaugurarà el pròxim 29 de juliol a les 19h a la Torre d’enclavament del Museu del Ferrocarril, a l’Estació de Móra la Nova. Es podrà visitar allà els dies 29 i 30 de juliol, i el 5 i 6 d’agost, de 10.30 a 13.30h, i de 17h a 19h. Tot seguit i fins al mes de gener hi haurà un calendari d’itineràncies per tots els pobles que han participat en la seua execució. I, més endavant, estarà disponible per a altres municipis i entitats. Quan no estiga itinerant, la mostra s’exposarà al Museu del Ferrocarril moranovenc.

Este projecte està produït per l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó, el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova i els Ajuntaments de Móra la Nova, Garcia, Vinebre, Ascó, Flix, Riba-roja i Faió.