Joventut compila gairebé 200 activitats de lleure a les TE este estiu

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha enregistrat més de 7.000 joves i infants inscrits a les quatre comarques

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha visitat el camp de treball d'arqueologia al Pinell de Brai
La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha visitat el camp de treball d'arqueologia al Pinell de Brai | Cedida
Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:00h
La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 188 activitats de lleure d’estiu a les comarques de les Terres de l’Ebre, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

A estes activitats s’han inscrit un total de 855 dirigents i 6.175 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (5.467 inscrits en 143 activitats). La resta d’activitats es repartixen entre les colònies (896 i 20 activitats), les acampades (359 i 10), les rutes (223 i 11) i els camps de treball (85 i 4). Pel que fa al lloc de realització, el Montsià és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (2.799), seguida del Baix Ebre (2.373), Ribera d’Ebre (1.346) i la Terra Alta (512).

Com que les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, s’espera que les xifres encara creixen les properes setmanes. Segons les previsions de la DGJ, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat, en què 7.407 nois i noies acompanyats per 984 dirigents i monitors van participar en 200 activitats arreu de les Terres de l’Ebre.
 
Són dades que ha donat a conèixer este dimarts al matí la directora general de Joventut, Marta Vilalta, acompanyada pel director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, durant la visita al camp de treball “La lleva del biberó”, al Pinell de Brai, que del 9 al 23 de juliol acull 24 nois i noies de 14 a 17 anys.
 
Els participants a l’activitat, organitzada per la Direcció General de Joventut (DGJ), hi fan tasques de recuperació de les infraestructures defensives que conformen el conjunt dels serveis militars que es van establir al poble, a la rereguarda immediata de la línia del front, durant la Guerra civil espanyola, el 1938. Concretament, els joves netegen les zones properes a les trinxeres de brutícia, herbes i runa acumulada, restauren i cataloguen el material recuperat, i senyalitzen el lloc per tal de donar-lo a conèixer.
 
Al final de la visita al camp, que és novetat d’este 2017 i està gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, Vilalta ha fet entrega dels diplomes que acrediten i reconeixen la feina que hi duen a terme els joves. La directora de Joventut ha posat en valor l’aposta del Govern per este tipus d’activitats que es basen en el compromís i la feina del jovent participant per transformar la realitat, i en el cas concret del Pinell de Brai, ajuden també a recuperar la memòria.                             
 
Posteriorment, la comitiva també ha visitat l’alberg de Joventut Mas de la Coixa de Móra la Nova on, de l’11 al 20 de juliol, hi tenen lloc les colònies esportives de bàsquet del programa “L’estiu és teu!”, organitzades per l’Agència Catalana de la Joventut. A estes estades hi participen un total de 36 nois i noies de 8 a 16 anys.
 
El doble de camps de treball
 
Les Terres de l’Ebre acolliran este estiu un total de quatre camps de treball organitzats per la DGJ, tres per a joves catalans i un altre d’intercanvi internacional. Este nombre d’activitats dobla l’oferta de l’estiu passat, la qual cosa “referma l’aposta de la Joventut per les Terres de l’Ebre en aquest àmbit de l’educació en el lleure”, afirma la institució en una nota de premsa.