La remodelació de l'avinguda dels Esports guanya als pressupostos participatius rapitencs

Només un 3% dels cens va acudir a votar

Recompte de vots dels pressupostos participatius.
Recompte de vots dels pressupostos participatius. | Cedida
Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat el 24 d'agost a les 0:20h
La remodelació de l'Avinguda dels Esports ha estat l'opció guanyadora de la consulta ciutadana que ha fet l'Ajuntament de la Ràpita per decidir en què s'inverteixen 100.000 euros del pressupost municipal.

Del total d'11.826 rapitencs convocats a la consulta, només han exercit el seu dret a vot 368 els ciutadans (un 3,1% del cens). El regidor de Participació Ciutadana, Albert Salvadó, ha destaca, no obstant, que “és més eficient prendre decisions amb la participació de gairebé 400 ciutadans que fer-ho a porta tancada”. "Anirem treballant per fer que cada vegada més la gent participe en esta mena de processos i contribuir a facilitar un canvi en el model de governança”, ha afegit. 

La consulta va sotmetre a la consideració ciutadana tres opcions explícites:  l’habilitació d’un aparcament d’autocaravanes, que ha aconseguit 61 vots; la peatonalització del carrer del Pou de les Figueretes, amb la recuperació del pou i trasllat a la seva ubicació original (amb 74 vots), i finalment  l’arranjament de l’Avinguda dels Esports, amb 123 vots. Actualment esta cèntrica avinguda està condicionada per una sèrie de rotondes ideades en legislatures anteriors que en dificulten la mobilitat.

Els ciutadans que preferien prioritzar altres projectes podien indicar la seva pròpia opció en l’apartat ‘altres inversions’, i així ho han fet 81 persones. Altres 29 vots han estat nuls. “Avaluarem estos projectes afegits que ens ha suggerit la ciutadania per comprovar si n’hi ha algun que es repeteix especialment, així com la resta de propostes, perquè són una font d’idees que ens ha de servir en el futur per anar dissenyant La Ràpita que entre tots volem”, ha assegurat Salvadó.

Un cop fet l'escrutini, “el Govern municipal assumeix immediatament la responsabilitat d’implementar l’opció més votada dins dels pressupostos d’enguany”, ha subratllat Salvadó.