Investiguen l'autoria d'una sèrie de pintades anticapitalistes, feministes i d'enaltiment a ETA, a Tortosa

Dissabte a la nit la Policia Local va denunciar una persona que va ser enxampada fent una pintada, però, d'entrada, no la vinculen amb estes pintades

Pintada realitzada a la zona de Portals de Ciutat de Tortosa divendres a la nit.
Pintada realitzada a la zona de Portals de Ciutat de Tortosa divendres a la nit. | Cedida
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:41h
La Policia Local de Tortosa investiga l'autoria d'una dotzena de pintades que es van fer divendres a la nit a la zona dels Portals de Ciutat. Les pintades van aparèixer als expeterios de la cadena de bricolatge AKI i també del McDonalds, entre d'altres emplaçaments i en elles es podien llegir consignes com: "Gora ETA", "Contra el capital, acció política", "no som amigues, ens mengem el cony", "ataquem el capital", "contra el capital, violència obrera" o "organitza't i lluita! Jove: Gora ETA". 

D'altra banda, la Policia Local de la mateixa ciutat va identificar dissabte a la nit un home de 38 anys i de nacionalitat espanyola Guillem A.C., com a autor d'una altra pintada al mobiliari urbà, en esta cas a l'aviguda Felip Pedrell i contra el monument franquista. Els agents van enxampar l'autor  del grafit en plena execució, malgrat que en un primer moment va intentar escapolir-se. L'infractor ha estat denunciat per incomplir l'ordenança municipal del Bon ús de la via pública i dels espais públics. 

Tot i la correlació temporal en l'aparició d'estes pintades, la Policia no estableix, d'entrada, una relació directa entre els dos fets. Totes les pintades ja han estat esborrades.
 

Pintades als exterior de la cadena de bricolatge AKI. Foto: Cedida