Onze dotacions dels Bombers treballen en un incendi a la zona del castell d'Ascó

El risc d'incendi és alt este diumenge a algunes àrees de les Terres de l'Ebre

Incendi al castell d'Ascó.
Incendi al castell d'Ascó. | @bomberscat
Redacció
16 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:45h
Migdia de calor amb un mínim de dos incendis que han obligat a mobilitzar un bon nombre de dotacions dels Bombers de la Generalitat. A Ascó, a la Ribera d'Ebre, l'incendi afecta zona forestal de l'entorn del castell de la població. Hi treballen un mínim de dos mitjans aeris i nou de terrestres, segons les primeres informacions facilitades pels Bombers. Poc abans de les 4 de la tarda a ha quedat estabilitzat.

A Siurana, a l'Alt Empordà, han cremat uns camps a tocar de la carretera GIV-6219. Ràpidament, ha quedat controlat després d'activar sis dotacions terrestres i un mitjà aeri. Els Bombers informen que també s'ha cremat un vehicle.

Nit amb dos incendis a l'Empordà

Els incendis d'aquest diumenge arriben després d'una nit amb dos incendis a l'Empordà. El primer ha cremat aquesta nit 1,2 hectàrees forestals al terme municipal de Vilopriu (el Baix Empordà). Els Bombers de la Generalitat van rebre un avís poc abans de les onze d'un foc que havia començat al marge de la carretera GIV-6232, al punt quilomètric 1,5. Deu vehicles dels bombers s'hi van desplaçar i aquest matí encara n'hi havia un acabant d'extingir el foc.
 
D'altra banda, a Garriguella (Alt Empordà), un incendi va cremar dues hectàrees i mitja de camps a la zona del Mas de l'Horta. Els Bombers van rebre l'avís poc després de les vuit del vespre i s'hi van destinar set vehicles terrestres i dos helicòpters bombarders. El foc va quedar extingit a les onze de la nit.

A continuació, el mapa de risc d'incendi per a este diumenge que és alt a les Terres de l'Ebre, a l'interior del Camp de Tarragona, a Ponent i a l'Empordà, i moderat a la resta del país.
  Mapa de risc d'incendi