Bel: «Jo també tinc dubtes com Baiget»

L’alcalde de Tortosa i diputat pel PDeCAT al Congrés asegura que té tota la determinació per tirar endavant l’1-0 amb èxit

Ferran Bel, al seu despatx, durant una entrevista amb l'ACN
Ferran Bel, al seu despatx, durant una entrevista amb l'ACN | Anna Ferràs / ACN
ACN
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:18h
Ferran Bel, alcalde de Tortosa i diputat al Congrés pel PDeCAT, ha assegurat que l'Ajuntament que encapçala farà tot el possible perquè el pròxim 1 d'octubre es puga votar "amb normalitat". En una entrevista amb l'ACN, Bel ha lloat la tasca feta pel conseller Baiget i la seua "fidelitat" al procés. L'alcalde ha expressat que també té dubtes sobre l'1-O i que està preocupat per situacions que es poden produir en l'àmbit personal o familiar, però que això "no treu un centímetre" de la seua "determinació" per tirar endavant l'1-O amb èxit. "Qui diga que no li preocupa, o és un inconscient o està enganyant, i no és el cas del senyor Baiget. Jo també tinc dubtes però li asseguro que tant de bo tots els alcaldes del país tinguessen la determinació que tinc jo en possibilitar el vot", ha manifestat Bel.

Ferran Bel va ser un dels molts que va agrair, a través del seu compte de twitter, la tasca feta pel conseller Jordi Baiget, quan es va conèixer el seu cessament. Sap que va ser una decisió que el president Puigdemont va prendre amb "molt dolor i neguit", i se sent molest davant les crítiques "alegres i banals" que alguns han fet sobre l'exconseller. "Va ser el secretari del Govern que va signar el 9N i entenc que el reivindique, jo també el reivindico, i crec que no és una cosa de la que podem prescindir", assegura. Sobre el contingut de les declaracions de Baiget que van precipitar la seua marxa del Govern, Bel assegura que l'exconseller té uns "antecedents" que molt poques persones poden acreditar en este país.

Bel ha recordat que el partit on milita, el PDeCAT, ha assumit condemnats i processats perquè la gent pogués votar o perquè es puguen comprar urnes que no s'han comprat. "Ens hem d'espolsar la son de les orelles i no tenir cap mena de complex per reivindicar esta feina", etziba, visiblement molest per les crítiques que rep la formació. Algunes d'estes, per votacions o negociacions que ell mateix ha liderat -el sector de l'estiba- des del Congrés de Diputats. En este sentit, ha reivindicat la tasca del PDeCAT al Congrés, recalcant que estan “esgotats que el nostre posicionament siga objecte de controvèrsia i el dels altres no. Alguns esmenen i pacten amb el PP encara que siguen lleis, però si ho fa el PDeCAT estem sota sospita. Això no pot ser”. 

Admet que és "pragmàtic" i defensa tenir punts d'entesa amb tothom -també amb el PP- i que continuarà fent-ho si és per millorar la tramitació de lleis que continuaran afectant a Catalunya passe el que passe l'1-O. "Pactar el pressupost és inimaginable però estic treballant per esmenar la Llei de contractes del sector públic, com també ho fa ERC o En Comú Podem”, ha recalcat. “Hem de ser una mica estrictes perquè tota la legislació que es produix a l'Estat també s'aplicarà a Catalunya, durant la transitorietat, en el cas hipotètic que guanyés el ‘sí’ en el referèndum", ha recordat. "En 48 hores proclamarem la República, si guanyem, però això no vol dir que diguéssem que estarem en un estat sense norma, i la que se'ns aplicarà serà la que hi ha ara a Espanya, i té tot el sentit que hi continuem incidint", ha conclòs.