Cinc concerts, dos classes magistrals i un taller de DJ, en la setmana central del Sirga Festival a Flix

Del 14 al 22 de juliol actuaran al municipi músics de renom com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà

En el marc del festival, s’estan realitzant concerts des del passat mes d’abril, i s’allargaran fins al pròxim mes de novembre.
En el marc del festival, s’estan realitzant concerts des del passat mes d’abril, i s’allargaran fins al pròxim mes de novembre. | Cedida
Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:49h
Este cap de setmana es donarà el tret de sortida, a Flix, el gruix d’actuacions de la quarta edició del Sirga Festival. Del 14 fins al 22 de juliol, el municipi acollirà 5 concerts, 2 masterclass i un taller de DJs. “Esta edició ha servit als organitzadors per a dilatar-lo en el temps i per a ampliar-lo geogràficament”, tal i com expliquen en una nota de premsa. En el marc del festival, s’estan realitzant concerts des del passat mes d’abril, i s’allargaran fins al pròxim mes de novembre. Els espectacles es fan en 12 poblacions diferents, fins i tot a nivell internacional com Nova York i París.

Pel que fa als concerts, s’iniciaran el divendres 14 a les 20.00 hores a Ca Don Ventura amb Morphosis Ensemble, una banda de música contemporània integrat tan per músics de les Terres de l'Ebre com de la resta de Catalunya. Hi actuaran Mònica Mari al cello, amb música de Demian Luna. Este primer concert també servirà per a presentar la programació del festival, que inclou l’actuació de músics reconeguts internacionalment com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà.
 
Pel que fa a la resta de concerts, està programat per al dia 19 de juliol un concert amb obres electròniques i vídeo; el dia 20, l’actuació d’Ivan Ferrer-Orozco, amb música electroacústica; el 22, els protagonistes seran The Third Guy, amb Ruben Martinez Orio a la percussió i Primoz Sucik a la guitarra elèctrica; i, el mateix dia, actuaran la flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, amb els alumnes del taller d’Interpretació musical i d’improvisació musical.
 
Per altra banda, s’impartiran, entre els dies 18 i 22, dos classes magistrals a l’Escola de Música, les dues centrades en la Interpretació i improvisació musical. La primera serà dirigida per les músiques Alessandra Rambolà i Núria Andorrà; i, la segona, amb Primoz Sukic i Ruben Martínez Orio.

Finalment, del 20 al 22 de juliol, a la Sala Polivalent de la Unió Social de Flix, es realitzarà el taller de DJs amb Juan Queija, adreçat principalment a joves però també a tota persona interessada en la música electrònica i els seus  estils. S’hi aprendrà a mesclar i punxar música Dance, Techno, House i Experimental, entre altres.

L’entrada als concerts és lliure, però a la sortida es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari. És la modalitat de la taquilla invertida, que té com a objectiu afavorir la participació de tothom sigue quin sigue el seu poder adquisitiu i la seua situació econòmica.

El festival està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d’Ebre que formen part de l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d’Ebre i de l’Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels vuits ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa).