Francesc Miró pren possessió com a nou president del Consell Comarcal del Montsià

Amb Enric Roig, al Baix Ebre, són dos els Consells Comarcals ebrencs amb presidència socialista

La presa de possessió del nou president ha tingut lloc este dissabte.
La presa de possessió del nou president ha tingut lloc este dissabte. | Cedida
Redacció
09 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:50h
El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta i fins ara diputat per l’Ebre a la Diputació de Tarragona, Francesc Miró, ha pres possessió com a president del Consell Comarcal del Montsià per al segon tram del mandat a l’ens comarcal, rellevant a la republicana Carme Navarro. Es dóna així compliment a l’acord de governabilitat i estabilitat subscrit pels grups del PSC i ERC a l’inici de la legislatura. El del Montsià és així el segon Consell Comarcal amb president socialista per als propers dos anys, ja que divendres també va prendre possessió Enric Roig a la presidencia del Consell del Baix Ebre.

Francesc Miró, que ja va ser amb anterioritat membre del Consell i ha estat diputat provincial durant diversos mandats, disposa d’una experiència en l’àmbit municipal, ja que ha estat també alcalde de Godall, i diputat de préstecs als ens locals de la Diputació de Tarragona entre 2015 i enguany, i actualment és portaveu a l’ajuntament d’Amposta.

Miró ha subratllat la seua intenció d’impulsar “tot allò que faça referència als serveis a les persones, amb la mirada posada especialment en aquells que pitjor ho estan passant com a conseqüència de la crisi econòmica.” El nou president ha remarcat que aspira a aconseguir “un Montsià equilibrat social i econòmicament, on tots els ciutadans tinguen garantits uns serveis de la màxima qualitat independentment que visquen a la capital o al poble més petit de la comarca, per això, també, es fa més necessari que mai donar impuls al consell d’Alcaldes. I és aquí on el Consell Comarcal juga, i jugarà encara més, un paper essencial.”

També ha fet una crida a la unitat del territori per defensar els interessos objectius comuns de la comarca. “Sovint se’ns ha considerat com una zona marginal del país i això és del tot intolerable. Ser del Montsià no vol dir ser més que ningú però tampoc significa ser ciutadans de segona a qui es pugui menystenir. En este sentit seré inflexible”, ha anunciat.

Estimular l’economia millorant les capacitats que fan singular la comarca serà la guia de la seua acció política, ha avançat.