Més de 200 persones reclamen «justícia» per a Emma i Manel davant els jutjats d'Amposta

El conductor que va causar l'accident sota els efectes de les drogues declara davant del jutge després d'haver conduït, presumptament, novament sense carnet

Els pares d'Emma mostren fotos dels dos joves mentre al jutjat declarava el conductor que va provocar l'accident
Els pares d'Emma mostren fotos dels dos joves mentre al jutjat declarava el conductor que va provocar l'accident | Sílvia Berbis
S. Berbís / S. Cabanes
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:45h
Més de 200 persones s’han concentrat este matí davant dels jutjats d’Amposta per reclamar que el conductor que va causar l’accident i mort dels dos joves Emma Garcia Curto (15 anys) i Manel Constantino Forné (18 anys) el 22 de desembre passat a l’N-340 ingresse a presó.

El Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta va deixar en llibertat provisional el 23 de desembre passat el conductor, que va xocar amb la seua furgona mentre conduïa sota els efectes de la cocaïna contra la moto en què anaven els dos joves. No obstant, li va imposar l’obligació de comparèixer setmanalment al jutjat, a més de la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país i la suspensió del permís de conduir.
 

Amics i companys d'Institut i del món de l'esport s'han concentrat davant dels jutjats per mostrar el seu suport a les famílies. Foto: Sílvia Berbís



El cas és que durant aquest temps, segons ha denunciat la família d’Emma Garcia, el conductor, de 50 anys i veí d’una localitat de Barcelona, ha sigut vist en diverses ocasions conduint vehicles a motor. Sense anar més lluny, el 17 d’abril passat la Guàrdia Civil l’hauria aturat mentre conduïda un camió a la província de Terol. Immediatament va ser posat a disposició dels jutjats d’Alcañiz, que el va imputar per conduir sense carnet. Des d’aleshores, però, segons ha pogut constatar la família, hauria trencat les mesures cautelars imposades pel jutge en més ocasions.

Tots estos fets van ser posats en coneixement del Jutjat d’Instrucció d’Amposta, que s’ocupa de la instrucció de la causa de l’accident en què Manel i Emma van perdre la vida. Després de mesos d’espera per a les famílies, este matí, finalment, el conductor del fatídic accident ha estat cridat a declarar. L’advocat de les famílies reclama que siga tancat de manera immediata a la presó de forma preventiva fins que no se celebre el judici  pels dos delictes d'homicidi per imprudència i el delicte contra la seguretat vial per conducció sota els efectes de les drogues.

Este matí en una de les reivindicacions més fortes que es recorden davant dels jutjats d’Amposta, familiars, entre els quals els pares d’Emma i amics i companys dels dos joves han mostrat pancartes amb lemes com “Justícia per a Manel i Emma”, “Assassí” o “ha d’estar tancat de per vida” i han cridat amb veu alta: “on està, on està?”.
 

Algunes de les pancartes en la concentració. Foto: Sílvia Berbís