El Govern de Tortosa rebutja reclamar un nou hospital

Segons ha argumentat el govern tortosí per rebutjar les mocions del PSC i de Movem, cal anar a un nou model d’atenció domiciliària

Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:29h
Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Sílvia Berbís
El govern de l'Ajuntament de l'Ajuntament de Tortosa, amb els vots de CiU i ERC ha votat en contra de les mocions presentades al ple pels grups de Movem i del PSC respectivament en les que es volia reclamar al govern de la Generalitat la construcció del nou hospital. Segons ha argumentat el govern tortosí, cal anar a un nou model d’atenció domiciliària, evitant hospitalitzacions llargues, amb la qual cosa no es justifica un nou hospital.

Enric Roig, portaveu socialista, grup que instava al govern de la Generalitat a redactar el projecte constructiu del nou hospital, ha afimat que “amb esta proposta voliem refermar l’acord unànime del ple de l’Ajuntament de Tortosa del 7 de febrer de 2011 en la defensa d’un nou hospital a Tortosa, però pel que es veu ara esta ja no és una prioritat per al govern.” “El problema és que des d’aquell moment les circumstàncies no han canviat, al contrari, han empitjorat. Les retallades han afectat els serveis i estos s’han vist reduïts i la realitat és que l’Hospital Verge de la Cinta s’aguanta per la professionalitat i responsabilitat del seus treballadors, perquè el que han fet els governs de la Generalitat des de 2010 és desmantellar-lo", ha matisat Roig.

Per al grup socialista la proposta que presenta el govern de la Generalitat de millorar els aparcaments i els accessos de l'hospital Verge de la Cinta no és una solució vàlida i no s’entén que es gasten 30 milions d’Euros en mobilitat i aparcaments en compte de redactar un nou pla funcional, fer un nou projecte i invertir en equipament sanitaris. “No entenem com el govern de Junts 'pel no', no vol complir l’acord del Parlament. Entenem que en estos anys la tecnologia ha millorat molt i per tant, cal cercar nous models d’atenció hospitalària, però això no justifica la desinversió a les Terres de l’Ebre en política sanitària. Una vegada més la Generalitat abandona a les Terres de l’Ebre al segle XX i situa a la resta de Catalunya al segle XXI", ha reblat Roig.

Per la seua banda, el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha mostrat també la seua discrepància cap a la postura del govern tortosí: "No és de rebut que Monclús i Roigé argumenten que no cal un nou hospital perquè les noves tècniques no ho requerixen mentre la Generalitat en construïx de nous a Olot, Tarragona i Girona" . Al seu parer, "és un error històric fer més pedaços, ampliant una mica l'actual enlloc de fer un hospital del segle XXI". Amb esta decisió, critica Jordan, "el govern català discrimina novament les TE com ho fa amb els pressupostos, la taula de mobilitat o el pla estratègic que resta al calaix tot i tenir més atur i pobresa que la resta de Catalunya".