Movem Tortosa passa balanç als «incompliments» de 10 anys de govern de Ferran Bel

Aparcaments, la zona lúdica al pont roig, el cobriment del velòdrom o el nou hospital, entre les faltes remarcades pel grup municipal | El PSC, per la seua banda, reclama al Govern el projecte del futur hospital

Imatge de la roda de premsa de Movem Tortosa, esta setmana, davant l'Estadi Municipal.
Imatge de la roda de premsa de Movem Tortosa, esta setmana, davant l'Estadi Municipal. | Cedida
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:19h
“Projectes fallits, sense consens, amb irregularitats i basats en la mentida” , així ha resumit el portaveu de Movem Tortosa a l’Ajuntament, Jordi Jordan, el balanç que la formació ha fet esta setmana dels 10 anys de govern de Ferran Bel. Jordan, acompanyat de la resta de membres del grup municipal, ho ha exposat en una roda de premsa en una escenificació especialmente escollida: davant de l’estadi municipal, com a exemple més clar “dels incompliments” dels darrers 10 anys en el que ha estat l’acció de govern, afirma.

Dins del repàs dels incompliments, Movem ha recordat que no s’han fet els aparcaments de la plaça Joaquin Bau, plaça Mossèn Sol ni el vinculat al mercat municipal. “De la mateixa manera, tampoc s’ha realitzat la zona lúdica al pont roig, proposta que per dos cops es portava al programa de govern de CiU, ara PDECat”, exposa en una nota de premsa.
Altres propostes que s’han quedat en l’oblit, recorda Movem, han estat un centre cívic a Sant Llàtzer, el cobriment del velòdrom, la pista d’atletisme a Jesús, o disposar d’una llar d’infants pública.

Jordi Jordan també ha recordat que el govern ha dixat de reclamar un nou hospital a les Terres de l’Ebre i fer el soterrament de l’eix de l’Ebre al seu pas per Ferreries, i que “s’ha demostrat la ineficàcia del govern de Bel per a redactar un pla estratègic, promès des del 2007, o la recuperació dels terrenys de Renfe”.

Finalment, ha recriminat que el compromís de l’alcalde de dedicar-se de manera exclusiva a la ciutat qudeés esborrat quan va accedir al Senat, una decisió “agreujada” farà un any i mig, quan va ser escollit diputat al Congrés, “fet que l’obliga a estar fora de Tortosa gran part de la setmana”, ha apuntat. També ha volgut posar en evidència que dels 12 anys que es compliran al final d’este mandat, ERC haurà estat recolzant i formant part del govern 8 anys, “fet que els fa responsables de gran part d’estos incompliments”.

El PSC reclama el nou hospital
Un altre grup municipal que també esta setmana s’ha referit al projecte encallat del nou hospital de les Terres de l’Ebre ha estat el PSC, que ha comparegut en roda de premsa per  reclamar al govern de la Generalitat que redacte este projecte. Ho va fer davant els terrenys on es va anunciar la ubicació d’este equipament: ”Uns terrenys plens d’herbes, que estan en venda i que demostren, una vegada més, que les Terres de l’Ebre han passat a la cua de les prioritats del govern de la Generalitat. Ens han passat per davant l’hospital de Girona i el de Tarragona”. Amb estes paraules, el regidor socialista Manel de la Vega va definir la situació de “desídia” que patix el territori pel que fa al nou hospital.

“Però esta situació no és nova. El veritable problema a Tortosa és que hi ha hagut un canvi en el parer de qui ens governa des del moment en què Bel marxa a Madrid i Roigé a Barcelona, perquè ara no poden defensar la nostra ciutat”, va recriminar.

Per la seua banda, el portaveu socialista, Enric Roig, va fer una exposició del problema amb la construcció del Nou Hospital, des del seu anunci per part de la consellera Marina Geli el 2006, fins a les darreres declaracions del director dels Serveis Territorials de Salut que afirma que ni Tortosa ni el territori necessiten un nou Hospital. Roig es pregunta “Què diria la consellera Geli ara d’esta discriminació negativa? Aquella que tant va fer per les Terres de l’Ebre i que ara està al costat de Junts X Sí? Jo demano a este govern que aprenga de la discriminació positiva que en aquell moment la consellera va fer.”, va concloure. El PSC ha presentat una moció al ple de juliol en la que insta el govern a redactar el per construir el nou hospital. 
 

Els socialistes Manel de la Vega i Enric Roig, davant els terrenys on s'havia de construir l'hospital. Foto: Cedida