mobilitat

Rull assegura que la taula de mobilitat de les Terres de l'Ebre farà el mateix que una ATM

La constitució, prevista per a este divendres, s'ha ajornat per "problemes d'agenda"

per ACN , L'Ametlla de Mar, 30 de juny de 2017 a les 15:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat que la taula de mobilitat de les Terres de l'Ebre es constituirà en els pròxims dies, després que este divendres s'ha hagut d'ajornar "per problemes d'agenda".

Rull té la voluntat de presidir-la per donar-li "el màxim nivell de rellevància i transcendència" i, des de L'Ametlla de Mar, ha justificat perquè s'ha optat per esta taula enlloc de crear una Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) com a altres territoris."La taula de mobilitat farà el mateix que una ATM des del punt de vista de la planificació, però amb menys cost i més estalvi: el nom no fa la cosa", ha assegurat.


El conseller ha recordat que la Generalitat té limitacions a l'hora de crear nous organismes que comporten una despesa de funcionament, com seria la creació d'una ATM. A més, al 2019, el Govern té previst integrar tarifàriament tot el país amb una única ATM i no diverses. Des del territori, entitats com Trens Dignes han reclamat la creació d'una ATM, de la mateixa manera que la tenen altres territoris com Tarragona o Lleida.

La taula de mobilitat de les Terres de l'Ebre comptarà amb 12 representants: sis de la Generalitat, quatre de cadascun dels consells comarcals de l'Ebre, un representant de l'Ajuntament de Tortosa, i un de l'Ajuntament d'Amposta. L'objectiu és que la taula s'encarregue d'elaborar el nou Pla de Mobilitat de les Terres de l'Ebre.

 

Participació