Obren expedient informatiu a una ramaderia d'Alfara per fer espectacles taurins amb públic

La propietària, Àngela Mur, desmarca l'actual activitat dels temptejos que celebraven abans de la prohibició judicial el 2013 i sosté que treballa «legalment»

Imatges d'arxiu d'una capea, celebrada l'any 2010 a la ramaderia Mur d'Alfara de Carles, amb el torero Serafin Marín.
Imatges d'arxiu d'una capea, celebrada l'any 2010 a la ramaderia Mur d'Alfara de Carles, amb el torero Serafin Marín. | ACN / Anna Ferràs
ACN
30 de juny del 2017
Actualitzat el 02 de juliol a les 9:48h
La ramaderia de braus d'Alfara de Carles a qui el Departament d'Interior ha obert un expedient informatiu per organitzar actes taurins amb públic que, suposadament, no tindrien cobertura sota l'actual llei, ha defensat que treballa "legalment".

Segons una denúncia presentada davant el Servei del Joc i d'Espectacles de la Generalitat, la ramaderia Mur estaria organitzant exhibicions de toreig sense mort de l'animal per a turistes sense, presumptament, disposar dels permisos ni complint els requisits administratius. Els Mossos ja es van desplaçar a les instal·lacions d'Alfara de Carles per comprovar els fets i aixecar acta.

Tot i que en un primer moment ha evitat respondre les preguntes de l'ACN, Àngela Mur, la propietària, ha assegurat posteriorment que l'empresa disposa de les corresponents "llicències, assegurances i registres" i està treballant en tasques "quotidianes de la ramaderia brava". "No té res a veure amb el de fa quatre anys", s'ha limitat a dir sobre l'activitat actual i els temptejos que van ser suspesos judicialment des de 2013 i amb sentència ferma des de 2016.