Deltebre crea la zona taronja i fa gratuït aparcar la primera mitja hora a la zona blava del centre de La Cava

L’equip de govern ha decidit municipalitzar la zona blava “per adaptar-la a les necessitats del centre comercial i dels residents”, afirma

La zona blava comptarà amb 150 places i la zona taronja, amb 75.
La zona blava comptarà amb 150 places i la zona taronja, amb 75. | Cedida
Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:25h
L’Ajuntament de Deltebre ha decidit municipalitzar la gestió de la zona blava del centre de La Cava i a més, aplicar una sèrie de mesures, com ara la gratuïtat d’estacionament la primera mitja hora, “amb l’objectiu d’impulsar la dinamització comercial del centre de La Cava”. També crea la zona taronja, amb 75 places, per facilitar l’aparcament als residents.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “tenim la voluntat d’enfortir el comerç i facilitar la mobilitat del centre comercial de La Cava a partir d’unes millores que han de permetre reformular la zona blava i facilitar l’aparcament als residents”. En este objectiu es crea la zona taronja, complementària a la zona blava, que esdevindrà un espai exclusiu per a veïns i amb la qual els residents podran estacionar el seu vehicle, en el cas que ho consideren oportú, expedint una targeta d’estacionament que tindrà un cost de 6€ anuals.  Així, per primera vegada i en el marc de la zona blava, es disposaran d’espais reservats per als residents. El regidor de Seguretat, Mobilitat i Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “la creació d’esta zona té com a finalitat que el veïnat puga aparcar el més prop possible de la seua residència, sense cap dificultat i amb criteris plenament objectius”. El regidor ha destacat que abans hi havien targetes que autoritzaven l’aparcament a persones, de manera arbitrària, que no eren veïnes de la zona. 

Entre les noves millores de la zona blava, cal destacar que comptarà unes 150 places, 7 zones específiques de càrrega i descàrrega i 7 zones per a persones amb alguna minusvalia. Alhora, nou de les màquines seran noves. Està previst que es pose en funcionament durant la segona quinzena del mes de juliol. 

Esta setmana s’ha realitzat una reunió amb els comerços de la zona comercial del centre de la Cava per a informar-los sobre la modificació de la zona blava i proposar, a votació, l’horari de la mateixa. D’esta manera, a partir de la seua posada en funcionament, l’horari de la zona blava serà de 9.30h a 13h i de 16.30h a 20h de dilluns a divendres. Els dissabtes pel matí, atenent una indicació dels comerciants, no serà operativa. 

“Amb la revisió de la zona blava, l’Ajuntament de Deltebre dóna compliment a un dels informes desfavorables de l’auditoria de gestió que va encarregar l’actual govern municipal”, clou la nota de premsa.