Esquerra demana a la CE quines mesures ha pres per evitar que els usuaris paguen la indemnització del Castor

També reclama saber quins mecanismes interns de comprovació va fer el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per avalar el projecte

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé
Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé | Cedida
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:52h
Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han preguntat a la Comissió Europea (CE) si ha complit amb el mandat del Parlament Europeu de prendre mesures per evitar que els ciutadans de l’Estat espanyol hagen de pagar els més de 1.300 milions d’euros d'indemnització pel projecte Castor.
 
El Parlament Europeu va aprovar, a l’abril de 2015, un informe sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI) en què “lamentava el paper del BEI i de la Comissió en el projecte Castor” i els instava a prendre mesures per evitar que la indemnització recaigue sobre els ciutadans de l’Estat espanyol.
 
Concretament, els eurodiputats republicans han preguntat a la Comissió si ha donat compliment al mandat de l’Eurocambra -i, si ho ha fet, en quins àmbits- així com també si s’han exigit o s’exigiran responsabilitats a les autoritats espanyoles. A més, han demanat saber quins mecanismes interns de comprovació va fer el BEI per avalar el projecte Castor, tot i els advertiments de diversos estudis i amplis sectors de la societat espanyola en sentit contrari.
 
Terricabras ha criticat la indemnització de l’Estat espanyol a l’ex-concessionària Escal UGS pel magatzem subterrani de gas davant la costa del Sénia, defensant que “és un escàndol que ens està costant als ciutadans uns 2.000 milions d’euros, que ja estem pagant”. “És una barbaritat absoluta, un ajut d’Estat concedit d’una manera subreptícia i amagada perquè és un pagament il·legal, que no podria fer amb pagaments directes”, ha afegit Terricabras.