L'operació contra el tràfic de drogues al Montsià suma ja tretze detinguts

Quatres de les persones detingudes han sortit en llibertat després de declarar en dependències policials | Dos dels onze escorcolls practicats pels cossos policials estatals i locals s'han fet a dos clubs cannàbics d'Amposta i La Ràpita

Dos agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil transportant en una caixa de cartró material intervingut en l'operació antidroga
Dos agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil transportant en una caixa de cartró material intervingut en l'operació antidroga | Jordi Marsal / ACN
Redacció / ACN
28 de juny del 2017
Actualitzat el 29 de juny a les 20:52h
ACTUALITZACIÓ | Dimecres 28 de juny 21.00 hores | Tretze detinguts

Els cossos policials han detingut ja tretze persones en l'operació contra el tràfic de drogues oberta este dimecres a la matinada en quatre municipis del Montsià i a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Segons han informat fonts pròximes a la investigació, quatre de les persones detingudes han quedat en llibertat després de prestar declaració en dependències policials.

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i cossos locals han escorcollat un total d'onze immobles a Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara i la població del Camp. Entre les entrades a la capital del Montsià i la Ràpita, figuraven dos clubs cannàbics regentats pel mateix propietari –un dels detinguts- i que, suposadament, funcionarien com a punt de distribució d'estupefaents. 


AMPLIACIÓ | Dimecres 28 de juny 15:00 hores | Primeres detencions

Almenys quatre detinguts, una xifra que segons fonts policials possiblement acabarà creixent quan es taquen les actuacions, és el balanç provisional de l'operació contra el tràfic de drogues que s'està desplegant en diversos municipis del Montsià i a Mont-roig del Camp (Baix Camp).

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i els cossos locals escorcollen des d'este dimecres a la matinada onze immobles d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara i també en un xalet de Mont-roig del Camp.

Entre estos hi ha dos clubs cannàbics de la capital del Montsià i de la Ràpita, regentats per la mateixa persona, que és una de les detingudes. Segons fonts policials i municipals, funcionaven presumptament com a punt de venda de drogues -incloent a clients menors d'edat- i havien estat objecte de  queixes veïnals. En els escorcolls els agents han decomissat quantitats importants de marihuana -també plantacions-, haixix i, en menor mesura, altres substàncies estupefaents com ara cocaïna.

 

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'enduen detingut el propietari d'un club de cànnabis d'Amposta i el fan pujar al cotxe policial Foto: Jordi Marsal / ACN


"És una actuació que fa temps que treballem amb la policia espanyola i la Guàrdia Civil i que avui ha donat els seus fruits", ha explicat el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Miquel Subirats. Després d'establir dispositius de seguiment i vigilància des de fa setmanes, els agents han entrat en quatre immobles este dimecres. Segons ha reconegut el regidor, l'origen d'este operatiu en el cas d'Amposta arrenca arran de les queixes veïnals contra el funcionament del club cannàbic situat a l'avinguda de Sant Jaume. 

El local estava obert des de només feia uns mesos. El seu propietari, d'origen marroquí, hauria adquirit també recentment un altre local d'una associació cannàbica de La Ràpita que havia estat objecte d'actuacions policials ja fa un any. Segons Subirats,  havia demanat la "compatibilitat" per obtindre la llicència, però encara no se li havia donat davant la imminència d'una actuació policial. "Vam fer prevaldre poder-los detenir a que hi fessen l'activitat", ha afegit. 

 

Una agent guarda al maleter d'un cotxe policial una bossa amb marihuana que han confiscat a l'associació cannàbica d'Amposta Foto: Jordi Marsal / ACN


L'operatiu -que està sota secret d'actuacions i continuarà durant tot el dia d'avui- està coordinat pel jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta i ha generat molta expectació en les poblacions on s'estan produïnt davant el desplegament massiu d'agents dels cossos estatals, inclosos antidisturbis.


INFO | Dimecres 28 de juny, 09:27 hores | operatiu antidroga

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional estan duent a terme des de primera hora del matí d'este dimecres una operació conjunta, -en col·laboració amb les diferents Policies Locals-, en contra del tràfic de drogues en diferents poblacions del Montsià.

 

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional entrant el propietari d'una associació cannàbica d'Amposta al local que escorcollen dins de l'operació Foto: Jordi Marsal / ACN


S'han efectuat entrades en una desena de domicilis de Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Alcanar i Santa Bàrbara i també en un xalet de Mont-roig del Camp. A falta de més detalls, fonts de la Guàrdia Civil han apuntat que es tractaria d'una operació al voltant de l'activitat de clubs cannàbics de la zona, en concret, d'Amposta i la Ràpita.

L'operatiu, que està sota secret d'actuacions, està coordinat pel jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta i hi podria haver fins a una desena de detinguts relacionats amb estos clubs cannàbics.
 

Agents de la Policia Local d'Amposta encaputxats col·laborant en l'operació contra el tràfic de drogues amb la Policia Nacional Foto: Jordi Marsal / ACN