L’Ajuntament d’Alcanar signa un conveni amb PIMEC Comerç per a potenciar el desenvolupament econòmic local

El document preveu projectes de dinamització en col·laboració amb els comerciants de la població

Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar; Joan Caballol, president de Pimec Comerç a les Terres de l'Ebre; i Ramón Martí, president de FECOAL, durant la signatura del conveni d'este dimarts
Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar; Joan Caballol, president de Pimec Comerç a les Terres de l'Ebre; i Ramón Martí, president de FECOAL, durant la signatura del conveni d'este dimarts | Cedida
Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:43h
Este dimarts l'Ajuntament d'Alcanar ha signat un conveni de col·laboració amb PIMEC Comerç i la Federació de Comerç d’Alcanar (FECOAL) amb l’objectiu “d’establir un marc de col·laboració per promoure accions de millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat, a través d’actuacions conjuntes que revertisquen en benefici de les petites i mitjanes empreses comercials i de la cohesió territorial en l’àmbit municipal”, tal i com explica el consistori en una nota de premsa. El document preveu projectes de dinamització i desenvolupament econòmic local en col·laboració amb els comerciants de la població per tal de fomentar els vincles entre el sector públic i privat.
 
Les diverses accions s’aniran concretant anualment i es realitzaran de manera conjunta a partir de cinc eixos estratègics:  la professionalització del sector; la promoció de l’associacionisme; el foment i assessorament a la creació d’empreses a l’àmbit del comerç; la integració dels comerciants nouvinguts; i la realització de tallers, jornades i sessions formatives.
 
El conveni ha estat signat per l'alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat; el president de Pimec Comerç a les Terres de l’Ebre, Joan Caballol; i el president de FECOAL, Ramon Martí. També han estat presents en l'acte el regidor de l’àrea de desenvolupament local, Jordi Monfort, el coordinador territorial de PIMEC Comerç a les Terres de l’Ebre, Josep Subirachs, i la tècnica de l’àrea de desenvolupament local, Judit Sancho.
 
Caballol explica que amb este conveni es pretén “reduir  les fuites de comerç cap a altres poblacions” i “combatre el derrotisme, ja que, amb més de 9.000 habitants, el comerç canareu té un gran potencial que cal projectar”. També ha recalcat que, amb la incorporació de FECOAL a PIMEC Comerç, “es reforça l’acció i implementació territorial de l’entitat”.
 
Per la seua banda, Alfons Montserrat, defensa que el conveni dotarà l’Ajuntament de més eines “per a desenvolupar la tasca que porta a terme en relació a la promoció i suport  a totes les accions relacionades amb el desenvolupament econòmic del teixit empresarial i comercial del municipi”. Jordi Monfort ha afegit que “serà un element més de les polítiques locals d’impuls al consum local i a la millora de la gestió dels negocis”.
 
A més a més, Ramón Martí ha destacat la importància de la funció social del comerç, com “a element de creació de riquesa i ocupació local, però també com a punt de trobada i socialització” i per tant, “este conveni no només beneficiarà els comerciants, sinó també al conjunt de la població”, ha conclòs.