La CUP-Ae denuncia que Aigües de Tortosa no complix amb un servei de qualitat al barri de Remolins

El grup polític ha valorat els dos anys de mandat i titlla el govern de la ciutat de “paralitzat”

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:20h
L'empresa argumenta que es baixa la pressió per reduir la quantitat d'aigua que es perd per les fuites
L'empresa argumenta que es baixa la pressió per reduir la quantitat d'aigua que es perd per les fuites
La CUP-Ae Tortosa ha presenat avui una moció per un servei d’aigua de qualitat al barri de Remolins, tot denunciant que, durant les nits, no arriba amb la pressió i cabal necessaris per desenvolupar accions habituals com pot ser dutxar-se. El gerent de l’empresa va explicar a l’Associació de Veïns i Veïnes de Remolins que esta baixada de pressió de l’aigua durant la nit es fa “per reduir la quantitat d’aigua que es perd per les fuites”.

La CUP-Ae explica en una nota de premsa que “es tracta d’un problema que fa anys que existix, sense que s’hagen adoptat les mesures necessàries per solucionar-lo”, alhora que reclama que “el soci privat de l’empresa municipal és el responsable de fer el manteniment de la xarxa (i, per tant, de reparar les fuites), com consta al contracte signat”.

També defensa que “la sol·lució no pot ser mantenir les fuites i malbaratar l’aigua perquè ambientalment és una aberració, conseqüència de tractar un bé comú com l’aigua amb criteris mercantilistes”. Al·lega que estes mancances són conseqüència de la privatització del 49% del servei públic de l’aigua al municipi.

A més a més, la CUP-Ae ha posat sobre la taula la pròrroga del contracte de neteja viària i recollida i tractament de residus. Es tracta d’un contracte que es va signar fa gairebé 12 anys i que, segons el grup municipal, “manté la ciutat bruta i amb un nivell molt baix de recollida selectiva”. Recalca també, que el tinent d’alcalde i regidor de l’àrea, Domingo Tomàs, va assegurar que el contracte estaria licitat abans de l’estiu, cosa que encara no s’ha produït.

El grup polític ha aprofitat per tatxar el govern de la ciutat de “paralitzat” perquè l’alcalde, Ferran Bel, està “a temps parcial”, i l’equip de govern es limita -segons els cupaires- “a gestionar el dia a dia sense encarar grans reptes de futur”. En este sentit, ha criticat “la manca de gestió eficient” amb les obres del pont, el retard en el començament de les piscines, o el fet que als pressupostos municipals “no es destinen els recursos necessaris per combatre el masclisme o l’exclusió social.”