Àustria guardona la mezzosoprano de l’Ampolla Anna Brull com a millor «cantant revelació»

És la primera catalana i espanyola en rebre este premi operístic

La mezzosoprano de l'Ampolla, Anna Brull, en el moment en què va recollir el premi este diumenge.
La mezzosoprano de l'Ampolla, Anna Brull, en el moment en què va recollir el premi este diumenge. | © leisure.at/Christian Jobst
Sofia Cabanes
25 de juny del 2017
Actualitzat el 27 de juny a les 9:47h
La mezzosoprano de l’Ampolla Anna Brull ha rebut este diumenge el premi que la situa com a la millor cantant revelació d’òpera a Àustria. Amb només 30 anys, esta jove ebrenca ha aconseguit fer història en convertir-se en la primera catalana i espanyola premiada en els que es consideren els ‘Oscars’ en l’escena de l’òpera, els musicals i la música de ballet en un dels països punters i que més noms ha aportat en el món de la música clàssica.

En una gala que va tenir lloc este diumenge al matí a Viena, Brull va ser la primera en rebre el premi. La seua categoria, “millor cantant revelació femenina”, va ser la primera en donar-se a conèixer entre les 17 a les quals s’ha atorgat un guardó. “La veritat és que no estava gens nerviosa, perquè per a mi haver arribat fins aquí ja era tot un premi, tot i que semble un tòpic dir-ho. Vaig arribar amb la intenció de gaudir de l’esdeveniment, però la veritat és que quan vaig sentir el meu nom, el cor em va fer un salt enorme!”, explica Brull a l’aguaita.cat.

Brull va dedicar el premi a la família i a tota aquella gent que li han fet suport al llarg de tots estos anys d’estudi i preparació. “Vaig pensar molt amb mons pares, amb la família i també amb tota la gent, els amics que fa molts anys que tinc i que des del principi, quan vaig decidir apostar per este camí, m’han animat a continuar endavant i sempre m’han dit “Anna, val la pena, no et rendisques”. Este diumenge, de fet, amb Anna hi ha va poder ser sa mare “ha estat molt bonic tenir ma mare al costat en un moment tan especial, ha estat la manera de sentir la meua família en mi”, expressava.
 

Foto de grup amb tots els guardonats en la gala dels premis del Teatre Musical a Àustria. Foto: © leisure.at/Christian Jobst



Un premi que pot obrir portes

Els Österreichischer Musiktheaterpreis  (premis del Teatre Musical d’Àustria) poden suposar un punt d’inflexió en la carrera d’Anna Brull. “Crec que el guardó em pot ajudar a donar visibilitat a la meua faena, però serveix sobretot per continuar endavant i lluitant per ser sempre la millor versió de mi mateixa, que és el que intento sempre ser dalt de l’escenari”, assegura. 

 

L'estatueta del premi representa un 'Papageno' un dels personatges principals de l'òpera 'La Flauta Màgica', de Mozart. Foto: © leisure.at/Christian Jobst
 

En la gala d’este diumenge hi era present tot el món de l’òpera, el teatre musical, el ballet i el món orquestral d’Àustria i també noms de fama mundial. És el cas del baix alemany René Papé, considerat un dels exponents actuals més complets en este registre i la cantant nordamericana Grace Bumbry, una de les grans mezzosopranos de les dècades de 1960-70 i posteriorment soprano de notable èxit condecorada pel mateix Barack Obama. Va ser, de fet, la primera intèrpret negra en cantar al Festival de Bayreuth en l'òpera Tannhäuser de Richard Wagner com la deessa Venus. Tots dos han estat premiats també este diumenge per la seua trajectòria. “He estat al costat  i he pogut parlar amb molta gent que admiro i que són referents i que només l’havia pogut veure en vídeos, ha estat un honor increïble”, constatava Brull.

La mezzosoprano de l’Ampolla ha estat premiada pel seu paper, interpretat en la temporada 2015/2016, de Rosina, la protagonista femenina d’El Barber de Sevilla, una de les òperes més famoses de Gioachino Rossini i produïda pel Teatre de Graz, la segona òpera més important d’Àustria, on Brull hi treballa actualment com a membre de la plantilla fixa. A més del seu premi, el teatre de Graz ha estat reconegut amb 3 guardons més, un d’ells a la Millor producció total, per l’òpera ‘Die Griechische Passion’ de Martinu. Per esta producció Graz també s’ha endut el premi al Millor personatge Secudari i la Millor posada en escena.

Anna Brull (l’Ampolla, 1987) va començar de ben menuda estudiant piano i clarinet al Conservatori de Tortosa, va passar per l’ESMUC on va estudiar pedagogia del cant i va acabant formant-se com a mezzosoprano a Brussel·les (Bèlgica) i Lecce (Itàlia). Fa 4 anys va tenir l’oportunitat de representar els seus primers papers d’òpera com a cantant professional, primer a Itàlia i posteriorment a Alemanya, França i Àustria.