Protecció Civil activa el Pla Infocat per risc d’incendi a tota Catalunya per a la revetlla de Sant Joan

Demanen als municipis que es prenguen totes les mesures preventives

Protecció Civil demana els municipis prohibisquen llençar qualsevol pirotècnia que s’enlaire en foc, a menys de 500 metres de zona forestal, agrícola o parcel·les no urbanitzades amb vegetació
Protecció Civil demana els municipis prohibisquen llençar qualsevol pirotècnia que s’enlaire en foc, a menys de 500 metres de zona forestal, agrícola o parcel·les no urbanitzades amb vegetació | AjSSG
Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:54h
Protecció civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Infocat per risc d’incendi forestal a tot el territori. En esta direcció, ha demanat a tots els municipis que elaboren bans municipals que recorden la prohibició de llençar coets i qualsevol pirotècnia que s’enlaire en foc, a menys de 500 metres de zona forestal, agrícola o parcel·les no urbanitzades amb vegetació.

El pla apunta que caldria buidar de forma preventiva els contenidors de residus que es troben propers a este tipus de àrees, ja que la seua ignició és la principal causa de trucades al telèfon d’emergències 112 la nit de la revetlla. També s’ha instat als ajuntaments que prohibisquen explícitament els fanalets voladors i que la pirotècnia es llence preferentment a les zones habilitades per realitzar fogueres, ja que compten amb les mesures preventives adients.

A més a més, fan una crida a la ciutadania per a col·laborar evitant qualsevol situació de risc, com pot ser llençar burilles -encara que semblin apagades- des dels vehicles en els desplaçaments i, així, d’evitar ignicions que podrien provocar incendis forestals. "La coincidència de l’episodi de calor, juntament amb el risc d’incendi de la revetlla de San Joan fan necessari prendre totes les mesures preventives necessàries i tenir a punt els dispositius tant humans com materials per fer front a qualsevol emergència greu”, sostenen des de Protecció Civil en una nota de premsa.

La decisió de posar en alerta el pla i sol·licitar estes mesures als municipis es va prendre ahir al migdia durant una reunió del comitè tècnic, dirigit pel director de Protecció Civil, Joan Delort, i amb la presència de comandaments de tots els cossos operatius.