L'alcalde d'Amposta destaca que el govern municipal ha complert en 2 anys el 67% del seu programa

En l'acte de balanç de la meitat del mandat, Adam Tomàs va destaca les polítiques de “restructuració interna” i la "voluntat de transparència" de l’Ajuntament

La jornada es va dur a terme el passat dimecres al Casal d'Amposta
La jornada es va dur a terme el passat dimecres al Casal d'Amposta | Cedida
Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:54h
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va fer balanç esta setmana dels dos anys de mandat al municipi, en una conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. Durant l’acte, Tomàs va repassar bona part de les matèries que han abordat durant estos dos anys, destacant que «del nostre programa de govern, un document amb 150 mesures programàtiques, ja hem complert un 67%, 101 de les 150.» En este sentit, va nombrar el col·lector de Balada, que aboca les aigües fecals al riu, la supressió de barreres arquitectòniques, les obres als pluvials i l’arranjament dels camins, entre d’altres.

L’alcalde va qualificar la seua presa de possessió com un repte “després de 28 anys de majories absolutes de CiU”. A més a més, respecte el govern anterior, va subratllar que l’ajuntament no tenia una mala situació econòmica quan van entrar al poder: “Ens vam trobar amb un 70% d’endeutament i un superàvit de tancament del pressupost 2014 de 2,3 milions d’euros que venia principalment determinat per la impossibilitat de fer despesa més enllà dels percentatges imposats per l’estat en la Llei d’Estabilitat pressupostaria de l’any 2012.

Tot i així, va defensar que “Amposta necessitava una gran quantitat d’actuacions fugint de la realització de grans obres cada quatre anys derivades d’un model de treball electoralista per part d’anteriors governs”. En este aspecte, va destacr la importància que té per al seu govern “plantejar polítiques d’eficiència i de reestructuració interna de l’Ajuntament, al mateix temps que implementar mesures de transparència i bon govern”.

Durant la jornada, va defensar les xifres que el consistori maneja en àrees com la dels esports, en què diu haver invertit un 37% en subvencions; la de cultura, respecte la qual va defensar haver augmentat també les subvencions a entitats musicals en un 10%, a les AMPES en un 60%, i en als centres escolars en un 35%; o la d’ajuts socials amb una inversió “de fins a 90.000 euros”, entre d’altres.

Pel que fa als compromisos electorals, Tomàs va destacar polítiques com la creació dels Plans d’ocupació a nivell local, l’adquisició de l’edifici del Sindicat i la creació de la comissió de “nomenclàtor” per canviar el nom dels carrers franquistes.

També s'han incorporat canvis amb el model de Festes Majors, traslladant al recinte firal els concerts, incorporant noves actuacions de primera línia i potenciant actes infantils incrementant-los fent unes festes més participatives i populars. A més, la fira de mostres ha passat a ser amb entrada gratuïta, i pel que fa a Polítiques d'ocupació i Empresa, la partida ha passat dels 800.000 euros als 1,2 milions, factor que "ha influït per reforçar el teixit de les nostres empreses i ha ajudat a reduir la taxa d'atur del 19,7% del 2015 al 14,1% del 2017", va remarcar. 

En definitiva, va concloure Adam Tomàs, "este govern, en dos anys ha estat capaç de capgirar moltes dinàmiques i ho ha fet sent transparent i obert a la ciutadania. I ens queden dos anys més per finalitzar el programa de govern.", va afegir.