Les venda de musclo del Delta per Sant Joan augmenta un 30% en cinc anys

El Gremi de Peixaters de Catalunyai el de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre ha servit 10.000 racions a la marinera a nou mercats de Barcelona per promocionar este producte

Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:22h
Cassoleta amb musclos acabats de fer.
Cassoleta amb musclos acabats de fer. | Manel Baxerias
Menjar musclos, sobretot cuinats a la marinera, per celebrar la revetlla de Sant Joan comença a ser una fórmula gastronòmica característica d’esta nit màgica, conjuntament amb la coca i el cava. Així ho afirmen els Majoristes de Peix de Mercabarna i els Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre que coincideixen en què ens els darrers 5 anys la venda d'este marisc de proximitat, assequible i saludable, s’ha incrementat en quasi un 30% entre els catalans en estes dates. Per este motiu, els organitzadors de la iniciativa “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” que se celebra del 21 al 23 de juny, a 9 mercats de Barcelona asseguren que la campanya que volia recuperar una vella tradició gastronòmica mediterrània està cobrint els objectius.  Els Mercats de la Concepció, les Corts i La Llibertat tancaran demà la sisena edició de Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava amb un gran tast popular i gratuït de mol·lusc del Delta de l’Ebre preparat a la marinera. Només en estos tres mercats se serviran més de 3.000 racions acabades de cuinar i unes 1.500 copes de cava Segura Viudas.

Segons dades de FEPROMODEL, avui dia previ a la Revetlla de Sant Joan, s’enviaran només a província de Barcelona, més de 350.000 kg, de musclo del Delta. Es el dia en què es dóna la punta més alta de demanda de tota la temporada del musclo del Delta de l’Ebre. La temporada d’aquest producte s’inicia el mes de maig i el prolonga fins al setembre i durant la qual es produeixen un 3,5 milions de kg de musclo.

Els 8 mercats verds de la xarxa de Mercats Municipals de Barcelona, que potencien el producte de proximitat i ecològic, acullen, del 21 al 23 de juny,  la sisena edició de la campanya “Revetlles d’Estiu amb musclos i Cava”, organitzada pels Majoristes del Mercat del Peix de Mercabarna i el Gremi de Peixaters de Catalunya amb la col·laboració dels Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL). Durant aquests tres dies se serviran de manera totalment gratuïta, un total de 10.000 racions a la marinera i 4.000 copes de cava. 

Els organitzadors de la iniciativa estan satisfets amb els resultats d’una campanya que començava tímidament l’any 2012 amb una experiència pilot al Mercat de Sants . Este tast popular naixia, impulsat per majoristes de peix i peixaters, amb la voluntat de recuperar una vella tradició gastronòmica mediterrània que molts d’aquests professionals recordaven de la seva infantesa: les musclades d’estiu durant les revetlles. Així doncs, les nits de  Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, a molts pobles de la costa catalana i també a zones de Barcelona, se celebraven les revetlles amb generoses cassoles de musclos, coincidint que a l’estiu, al Mediterrani, aquest marisc es troba ben ple i en el seu millor moment de sabor. La llegenda d’esta edició és “Una Vella tradició. Un nova experiència” i convida a tots els catalans a gaudir i compartir amb família i amics l’experiència de reviure les revetlles amb aquesta festa gastronòmica. A més, tant majoristes com peixaters ens recorden que el musclo és un marisc molt saludable, que resulta bé de preu, és de proximitat i de temporada.