El govern d'Amposta destaca que la ciutat té 512 aturats menys que fa dos anys

Així ho ha afirmat l’alcalde, Adam Tomàs, fent balanç de les polítiques d’ocupació del consistori

Adam Tomàs, alcalde d'Amposta; Miquel Subirats, regidor de Governació; i  Isabel Villalbí, Tècnica de Polítiques Actives d’Ocupació en la roda de premsa d'ahir al matí
Adam Tomàs, alcalde d'Amposta; Miquel Subirats, regidor de Governació; i Isabel Villalbí, Tècnica de Polítiques Actives d’Ocupació en la roda de premsa d'ahir al matí | Cedida
Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:58h
L’ajuntament d’Amposta ha fet balanç dels dos anys de les seues polítiques d’ocupació en una roda de premsa en què hi ha participat l’alcalde, Adam Tomàs; el regidor de Governació, Miquel Subirats; i la Tècnica de Polítiques Actives d’Ocupació del municipi, Isabel Villalbí.

L’alcalde ha exposat les xifres que té el consistori en este àmbit, i ha destacat la reducció d’atur al municipi del 24% al 14,1% entre els anys 2015 i 2017.  Així, avui hi ha registrades un total de 1.306 persones aturades, 512 menys que a l’inici de la seua legislatura. Respecte estes xifres, Tomàs ha defensat que el seu objectiu és “arribar als 1.000 aturats i una taxa d’atur semblant als anys abans de la crisi”.

El govern municipal apunta com a causes d’este descens de la desocupació, l’augment de les partides del Servei d’Ocupació en un 31% i la creació de nous Plans d’Ocupació propis.
L’Àrea de Polítiques d’Ocupació d’Amposta gestiona, ara per ara, quatre programes -Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per a joves, Treball i formació, FOAP i Borsa de Treball- i té previst de crear-ne d’altres.

Pel que fa el sector empresarial, calculen que les empreses que han participat dels programes -unes 185- han pogut estalviar “fins a 120.000€ l’any, gràcies a les ajudes per a la contractació”, segons assegura el consistori en una nota de premsa.

En una valoració general, Adam Tomàs ha assegurat que no vol “vendre xifres, sinó consolidar el teixit empresarial poc a poc”. També ha anunciat que, per la importància de la seua tasca, traslladaran l’Àrea d’Ocupació al nou edifici del Sindicat.