Jornada participativa sobre el Pla de Desenvolupament Local de La Ràpita

La jornada oberta a la ciutadania tindrà lloc a les 19.30 hores a l'Església Nova este dijous 22 de juny

Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:45h
Imatge aèria de La Ràpita.
Imatge aèria de La Ràpita. | Cedida
Este dijous 22 de juny tindrà lloc a l’Església Nova de La Ràpita una jornada participativa oberta a la ciutadania amb l’objectiu de debatre i consensuar les línies estratègiques fixades en la primera fase d’elaboració del Pla de Desenvolupament Local, que va comptar amb la participació de més de 40 representants del teixit socioeconòmic de la població. D’esta manera, el document s’obre ara a les aportacions i consideracions de les entitats i del conjunt de la població rapitenca, per la qual cosa la regidoria de Promoció Econòmica convoca la jornada participativa de dijous, a partir de les 19.30 hores.

“El que volem és que este document que ha de marcar les pautes per respondre als reptes socials, econòmics i ambientals que es plantegen al nostre municipi en els propers anys no siga una eina prefixada ni desconnectada de la realitat, sinó tan representativa com siga possible”, ha explicat el regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de La Ràpita, Albert Salvadó.

Per assolir esta representativitat i buscar el màxim consens en les línies prioritàries, es presentaran les accions previstes sorgides de la primera fase d’anàlisi i diagnosi de la situació del municipi en els àmbits territorial, econòmic, turístic i socio-demogràfic, a partir de quatre programes estratègics:

1. Incidir en la consideració de La Ràpita com a porta d’entrada al parc natural del Delta de l’Ebre, i impulsar un pla per mancomunar la promoció i gestió d’este gran espai turístic compartit.

2. Impulsar l’economia blava, per aprofitar el seu potencial costaner i l’economia circular

3. Impulsar la certificació de La Ràpita com a Destinació Biosphere de Turisme Responsable reconeguda per la UNESCO.

4. Creació d’un Consell de Seguiment del Pla de Desenvolupament Local Estratègic.

La jornada d’este dijous s’emmarca en la presentació de l'Estratègia Territorial Montsià 2026, el projecte de desenvolupament econòmic elaborat per les institucions de la comarca, el sector privat i la comunitat educativa, que s’ha començat a presentar als diferents municipis del Montsià.

L’Estratègia Territorial Montsià 2026 contempla un Pla d’Acció amb 10 línies estratègiques i un total de 50 programes específics. Entre estos programes d’inserció laboral per a desocupats de llarga durada per a joves, per a dones i persones migrades; per a la transició al treball i la millora laboral de perfils mig-alt; per atraure els joves que han marxat a estudiar o treballar fora; programes d’autoocupació, de cooperació interempresarial o un programa de gestió i dinamització dels polígons de la comarca.