Més de 80 professionals assistixen a un seminari per abordar casos de violència masclista

És el primer seminari dels tres que es duran a terme a diferents comarques de les Terres de l’Ebre

El Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre; Mar Lleixà, directora territorial d’infermeria de l’ICS a les Terres de l’Ebre; i Carme Navarro, presidenta del consell Comarcal del Montsià, inaugurant el seminari.
El Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre; Mar Lleixà, directora territorial d’infermeria de l’ICS a les Terres de l’Ebre; i Carme Navarro, presidenta del consell Comarcal del Montsià, inaugurant el seminari. | Cedida
Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:56h
La Gerència de l’ICS i l’Institut Català de les Dones a Terres de l’Ebre han organitzat conjuntament el I Seminari d’abordatge interdisciplinari de violència masclista al territori, que ha tingut lloc a la Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià. Hi han acudit més de vuitanta professionals de diversos àmbits que treballen al territori.

El Seminari ha estat inagurat per Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre; Mar Lleixà, directora territorial d’infermeria de l’ICS a les Terres de l’Ebre; i Carme Navarro, presidenta del consell Comarcal del Montsià. 

Seguidament, Carme Valls -coordinadora territorial de l’ICD de les Terres de l’Ebre-  ha iniciat el diàleg, tot explicant el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista al territori i exposant els professionals implicats en el procés.

Més a més, Ester Carrasco -metgessa de família a l’EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar i membre de l’equip comarcal per l’abordatge interdisciplinari de violència masclista al Montsià- ha fet una exposició pràctica del protocol, en la qual han intervingut diversos especialistes.

En la sessió hi ha també ha participat el Consell Comarcal del Montsià amb el seu Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), i els Serveis Socials Bàsics del Montsià; els Mossos d’Esquadra amb el Grup d’Atenció a la Víctima; i els Serveis d’Intervenció Especialitzada de les Terres de l’Ebre (SIE).

És el primer seminari dels tres que es duran a terme a diferents comarques de les Terres de l’Ebre en els propers mesos.