Tarragona aprova una moció per al desmantellament de les instal·lacions del Castor

Tots els grups, inclòs el PP, han donat suport a la proposta presentada per ERC

Planta terrestre del Castor
Planta terrestre del Castor | ACN
ACN
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:04h
El plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat este divendres, per unanimitat, una moció d’ERC per desmantellar les instal·lacions del projecte Castor. La proposta reclama al govern espanyol una ordre de clausura definitiva del magatzem de gas submarí, així com també que se segellen els pous i se’n desmantellen immediatament les instal·lacions marítimes i terrestres.

Amb esta moció, s’aprova -també- demanar a l’Estat que cree una comissió informativa de seguiment del desmantellament i que el Congrés impulse una comissió d’investigació per determinar les responsabilitat polítiques, tècniques i econòmiques dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor per, després, emprendre les accions legals pertinents.

A més a més, la moció insta al govern espanyol a que elabore un informe jurídic sobre l‘operativitat de les instal·lacions, una auditoria tècnica i un informe sobre l’estabilitat i el risc sísmic que presenta la zona que va patir els sismes.

També es demana que es trasllade tota la informació i documentació sobre el Castor al Tribunal de Comptes perquè fiscalitze el projecte i n’investigue els costos, les despeses i el dèficit generat. 

El regidor del grup municipal del PP, Josep Acero, ha afirmat que el projecte va ser proposat per un govern i que l’executiu que el va heretar està complint els contractes. El regidor també ha criticat que el ple s’haja “acarnissat” amb Florentino Pérez -president de l'ACS, un accionista majoritari d'Escal UGS, l'empresa propietària del Projecte Castor- al·legant que “té molts negocis a Catalunya i dóna feina a 196.000 treballadors."