Es manté l'alerta per l'onada de calor

Protecció Civil demana extremar la prudència en les activitats a l'aire lliure el cap de setmana

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:44h
Protecció Civil demana extremar la precaució.
Protecció Civil demana extremar la precaució. | Adrià Costa
Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor. A més, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).
 
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la situació d’onada de calor es mantingui avui de manera generalitzada i que afecti també les comarques del litoral català i demà dissabte persisteixi i es concentri a les comarques de Ponent i al nord-est de Catalunya.

Recomanacions:
 
De cara al cap de setmana, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en les activitats de lleure a l’exterior per evitar patir cops de calor. Si aneu a la muntanya, eviteu fer les excursions i exercici físic intens a les hores centrals del dia, sobretot si aneu amb nens.
 
A la platja, eviteu estar-vos massa estona al sol i no entreu a l’aigua de cop, feu-ho gradualment, tant si heu estat prenent el sol com si acabeu de menjar. Cal que les persones grans prenguen especial cura i es refresquen a la dutxa enlloc d’entrar a l’aigua si es troben malament.
 
Si us banyeu en rius o pantans on no hi ha vigilància, és important que sigueu prudents i no us endinseu, sobretot si no coneixeu la fondària, perquè pot ser perillós.
Tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Cal recordar que la gent gran no té la mateixa sensació de set que un adult encara que no s'estigue hidratant suficient. 
 
Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguen líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.